Casserres ja té el seu Mapa del Patrimoni Cultural

Cultura - 7:55   dimarts , 2 octubre, 2012  per Redacció

Des del passat divendres la població de Casserres disposa ja del seu Mapa del Patrimoni Cultural. La Diputació de Barcelona ha lliurat avui a l’ajuntament aquest mapa, fruit del conveni signat amb el municipi berguedà. Actualment ja hi ha 117 municipis on ja s’ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural. n’hi ha 10 més en procés de realització.<

Jaciment aqueològic a Casserres

Amb aquest treball s’han inventariat 294 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 69 % correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil); un 7 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 6 % documental (fons documentals i d’imatges); un 10 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 8 % natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i la seva valoració, permetent així que l’Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

Facilita a les corporacions municipals una eina de coneixement de la globalitat del patrimoni que es troba en el seu terme municipal, per tal de unificar la informació i garantir el seu accés públic; la gestió i conservació del conjunt del patrimoni local; la seva difusió als ciutadans; la presa de decisions en el planejament urbanístic; l’establiment de diferents modalitats de rutes didàctiques i turístiques; la planificació de la senyalització; etc …

L’accés a la versió pública dels Mapes és a través de la web de Diputació de Barcelona ( http://patrimonicultural.diba.cat/), o bé a la web dels propis ajuntaments, i els ajuntaments tenen també accés a la versió restringida.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.032 segons.