Berga participa al “projecte Cultura Emprenedora a l’Escola”

Economia, Societat - 7:59   dimarts , 2 octubre, 2012  per Redacció

Barcelona (Diputació de Barcelona).- El passat dimecres s’ha celebrat el primer plenari del curs 2012-13 del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, amb la presència de tècnics municipals dels 14 ajuntaments i els docents dels 21 centres educatius que hi participen. Organitzat conjuntament per les àrees de Coneixement i Noves Tecnologies, i de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, el projecte promou la cultura emprenedora a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades per alumnes de cinquè i sisè de primària.

Aquest serà el segon any de desenvolupament del projecte després de l’experiència pilot realitzada l’any passat. Es crearan 42 cooperatives escolars en les quals participaran més de 1000 alumnes de les 21 escoles seleccionades per a aquest curs. En una primera fase, s’ha organitzat una formació de 20 hores adreçada a tècnics municipals i docents per introduir la metodologia del projecte que comprèn el programa educatiu a l’escola i el desenvolupament de l’estratègia local.

El calendari del projecte preveu que es comencin a crear les cooperatives el proper mes de novembre. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha reconegut el projecte com a innovador i l’ha incorporat a les instruccions d’inici de curs.

L’objectiu principal del projecte és incrementar la creativitat, la innovació i l’esperit emprenedor en tots els nivells de l’educació, responent així a un dels objectius estratègics definits per la Comunitat Europea amb l’horitzó del 2020. El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.

Els 14 ajuntaments participants en aquests curs són: Badalona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Mataró, Sant Adrià de Besòs i Vilafranca del Penedès, que ja van participar a l’experiència pilot i Berga, Manresa, Mollet del Vallès, Sitges, Terrassa, Vic i Viladecans.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

11.840 segons.