La Fira de Santa Tecla que té lloc aquest cap de setmana a Berga, aposta pel menjar ecològic i de proximitat

Actualitat, Festes, Medi Ambient - 16:45   divendres, 21 setembre, 2012  per Àlex Moreno / Redacció Agència +b!

La tradicional Fira de Santa Tecla tindrà enguany en el menjar ecològic i de proximitat un dels seus eixos centrals, ja que de les 35 parades d’alimentació que formaran part de la fira aquest any concretament 12 seran de productes ecològics.

Imatge: Pèsol Negre del Berguedà Autor: Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Des fa uns anys el Berguedà ha fet un gir important cap a l’agroalimentació de proximitat i qualitat, sent en l’actualitat un dels motors econòmics, laborals i sobretot trets diferencials de la comarca, en aquest sentit el propi Joan Casoliva (Cap de l’oficina comarcal del DAMM al Berguedà) ha comentat que “tenim una comarca (el Berguedà) en que el turisme agraeix poder comptar amb una producció de qualitat, i el fet de tenir certificat de producció ecológica li dona un plus. És per això que s’ha apostat per dedicar les jornades d’enguany a parlar sobre les oportunitats i les perspectives de la ramaderia ecològica”.

A part igualment i com és habitual, hi haurà present a la fira parades de maquinària agrícola (cinc parades), de vehicles (deu concessionaris), una vintena de ramaders i 10 parades d’artesans.

Imatge: Cartell Fira de Santa Tecla de Berga

Dissabte a les 11 del mati tindrà lloc l’obertura de la fira amb la tradicional passejada de les autoritats i que enguany comptarà amb el director de Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a la Catalunya Central, Josep de Planell.

Com a novetat també enguany que enguany la demostració no es basarà en l’arrossegament com es portava fent en altres ocasions, sinó que a la plaça Cim d’Estela es podrà veure una demostració de Doma Natural a càrrec de Lluís Pell. A més, s’amplia l’horari i es faran dues sessions per dia, una al matí i una altra a la tarda. Dissabte la Fira tancarà a les 9 del vespre i a les 7 hi haurà audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu.

Diumenge el recinte firal obrirà les portes a les 9 del matí i un any més tornarà a comptar amb la presència de puntaires, en la IX Trobada de Puntaires, a la plaça Viladomat. A 2/4 de 10 del matí es farà el tradicional esmorzar popular, i a les 7 del vespre el tast de vedella, el tiquet del qual- de l’esmorzar i del tast- val 2€ cadascun i es pot comprar anticipadament a l’Oficina de Turisme de Berga, o durant el cap de setmana de la Fira al punt d’informació i al mateix indret de l’esmorzar i del tast. A més, els tiquets també serviran per entrar al sorteig d’un xai, un porquet, i dos pollastres.

 

Àlex Moreno

+b! Comunicació

alex@mesbe.info

www.mesbe.info

 

 

 

Be Sociable, Share!

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.016 segons.