Els sons de Patum, avui, en una conferència a Barcelona

Festes, Societat - 8:38   dissabte, 7 juliol, 2012  per Redacció

La colla de diables “La Satànica”, de Barcelona, organitza, per a avui dissabte, la projecció del documental “sons de Patum” i la celebració d’una taula rodona amb motiu dels actes del seu 25è aniversari.

Això serà a la 1 del migdia a l’auditori del Centre Cultural Can Fabra. Després del visionat del reportatge “Sons de la Patum” es farà una taula sobre “els sons de la festa de foc” amb la participació de:

- Ramon Felipó, estudiós de La Patum i de la història de Berga.
- Jordi Boixader, creador del documental “Sons de La Patum”.
- Carlos Ramírez, actual cap de colla de Músics de la Satànica de Sant Andreu.
- Roger Bernet, fundador de La Satànica de Sant Andreu.
- Guillem Roma, vocal de Tabalers de La Coordinadora de Diables de Barcelona.
- Amadeu Carbó, expert en cultura popular catalana.
- Moderador: Ireneu Rodríguez, actual president de La Satànica de Sant Andreu.

La Patum al col•loqui sobre el Patrimoni Cultural i Immaterial i desenvolupament sostenible

Per altra banda, els proper dilluns i dimarts 9 i 10 de juliol es farà a Barcelona el col•loqui de ‘Patrimoni Cultural Immaterial i desenvolupament sostenible’, organitzat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per Unescocat, el Centre Unesco de Catalunya.

El col•loqui pretén analitzar un dels aspectes més rellevants de cara al futur: la contribució que el patrimoni cultural immaterial pot aportar al desenvolupament sostenible, entès no només com un desenvolupament econòmic respectuós amb els recursos naturals, sinó també com aquell desenvolupament humà que millora les condicions de vida de les persones i la cohesió social i territorial. És per això que aquest col•loqui, amb la presentació d’experiències en aquest àmbit i la presència de tres experts internacionals, vol generar un debat que permeti progressar en els beneficis recíprocs que poden aportar el patrimoni cultural immaterial i el desenvolupament sostenible, dos aspectes fonamentals per garantir el futur de la humanitat.

El col•loqui s’estructurarà en tres sessions dedicades respectivament al desenvolupament social; al desenvolupament natural, i al desenvolupament econòmic, els tres eixos del desenvolupament sostenible. En cada sessió, una ponència internacional i quatre comunicacions serviran per centrar i estimular un debat que es pretén que sigui ric i fructífer. La ponència inaugural anirà a càrrec de Cécile Duvelle, cap de la Secció de Patrimoni Immaterial de la Unesco, i també s’aprofitarà el Col•loqui per fer la presentació del Pla Nacional per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. La comunicació patumaire anirà a càrrec de l’historiador i gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo.

Be Sociable, Share!

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.761 segons.