Segons Salvem Peguera correm el risc que només acabi existint un nou hotel entre les ruïnes

Actualitat, Medi Ambient - 10:31   dijous, 31 maig, 2012  per Àlex Moreno / Redacció Agència +b!

Imatge: Vall de Peguera Foto: Àlex Moreno

Segons La Plataforma Salvem Peguera, després de la presentació d’al.legacions al Text Refós del Pla Especial de Peguera, i enfront les declaracions del promotor del projecte Vicenç Muñoz i del President del Consell Comarcal del Berguedà Sergi Roca, es necessari aclarir alguns dels aspectes que s’han comentat darrerament.

En el comunicat de premsa de premsa enviat per la plataforma s’informa que segons els promotors el complex de Peguera preveu donar feina a 150 persones de manera directa i indirecta mentre “el pla de sostenibilitat econòmica del projecte només parla de 27 llocs de treball i la resta és pura especulació”. Segons comenten, en “temps de crisi i en una comarca especialment castigada, utilitzar els llocs de treball ficticis és recórrer a la por de la gent de manera populista i perversa”.

Salvem Peguera cita a Vicenç Muñoz quan va comentar que “tot s’inscriurà com una sola finca i es construirà sobre les antigues cases; el poble l’hem de recuperar de manera sostenible”. I a Sergi Roca segons el qual la construcció “respectarà les construccions que hi ha o els trossos que en queden”.

I argumenta que per contra, el Pla Urbanístic contempla en una primera fase la construcció de l’hotel, el qual és de nova construcció i en una nova ubicació, amb unes dimensions de 2783 m2 de sostre construït, més 1803 m2 en vials i 3675 m2 en construccions sota rasant (aparcaments, gimnàs-SPA, sales de reunions i altres). Indicant que tot això, sens dubte, no suposa cap rehabilitació de l’antic poble i que com esmentem a les seves al·legacions això incompleix el POUM de Fígols al no rehabilitar els edificis d’Els Pisos i La Cantina.

Segons Salvem Peguera queda clar que la prioritat del pla és la construcció d’un hotel, quedant en la segona i tercera fase la suposada rehabilitació del poble de Peguera.

Imatge: Cartell de Peguera Foto: Salvem Peguera

Correm el risc que només acabi existint un nou hotel entre les ruïnes .

La plataforma es pregunta que vol dir el terme “turisme de qualitat” utilitzat pel president del Consell Comarcal i respon que “no entenem el mateix per qualitat quan parlem d’un projecte com el de Peguera, que malmetrà de manera irreversible un espai tan estimat per els/les habitants d’aquestes contrades (fauna protegida inclosa), afectant seriosament el paisatge, amb un alt risc de contaminació i sobreexplotació dels recursos hídrics, limitant l’accés a qui no pugui pagar els preus elitistes que contempla el seu Pla, impedint la lliure circulació pel seu entorn. Ja que no és cert el que diu Vicenç Muñoz de que es podrà passejar pel poble, perquè els espais estaran oberts; en aquest punt es contradiu amb el seu Pla, que fa referència a la limitació d’accés als vials qualificats de complementaris, que són els que donen accés a l’antic poble i a la zona de l’hotel. I que Especialment els efectes esmentats esdevindran especialment sensibles durant la fase de construcció del complex que, segons el pla, es preveu que durarà anys, amb el consegüent moviment de terres i possible barrinament (ús d’explosius)”

Cal destacar que segons comenta en el comunicat la Plataforma Peguera no serà l”Eurovegas”, però considerem que el model de creixement que planteja és el mateix: destrucció ambiental esperant uns hipotètics guanys que mai reverteixen en la població fins que no es converteixen en pèrdues  (econòmiques i ambientals). És aquest mateix model el que ens ha portat a la situació que vivim avui dia (urbanisme desaforat i especulació, atur, un model depredador de turisme, destrucció del medi i contaminació).

Finalment la Plataforma Salvem Peguera comenta que donada la dificultat daccés a la informació d’interès públic durant tot aquest procés (i de la que n’hem estat perjudicats/des com a Plataforma), volem oferir la possibilitat daccedir, a aquelles persones interessades, a la totalitat del Text Refós del Pla Especial Urbanístic de l’indret de Peguera i a les al·legacions que hem presentat. Amb aquesta finalitat, ho deixarem tot a la Biblioteca Municipal de Berga Ramón Vinyes i Cluet, a partir d”avui.

Àlex Moreno Agència +b! Comunicació

www.mesbe.info

Be Sociable, Share!

Tags: ,

3 Comentaris to “Segons Salvem Peguera correm el risc que només acabi existint un nou hotel entre les ruïnes”

 1. gabriel

  Quatre rics especuladors mai tiraràn endevant un pais en plena crisi. Sencillament fan jugar diners, aliens totalment al que realment precisa la gent necessitada.
  Anar en helicòpter a fer una sauna al Bergadà es una manera més de destruïr la natura… i l’home.
  Pregunte-ho a en caracremada.

  #15079
 2. Sílvia

  El Berguedà és un lloc turístic i Peguera és un dels llocs més emblemàtics pels que ens agrada la natura. Jo penso que no vindrà d’un hotel!! a Berga n’hi ha 2 i es moren de gana. Perquè 4 rics gaudeixin de Peguera… doncs la veritat, millor que es quedi com està i en gaudim més gent!!
  Si penseu que crearà molts llocs de treball aneu bé. El que s’ha de fer és crear indústria i emprenedors que creguin en la comarca que tenim i no esperar que una empresa de fora, gens vinculada al territori ens tregui les castanyes del foc

  #12617
 3. aturat

  Sens dubte és la solució econòmica per la comarca. No vindrà ara de quatre prats…

  http://www.youtube.com/watch?v=6qbPazY5hAI

  #12576

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.248 segons.