L’atzucac de la crisi econòmica a Espanya

Societat - 8:41   divendres, 18 maig, 2012  per Col·lectiu Conèixer Catalunya

En català tenim aquesta paraula que té una significació de : Carreró o camí que no té sortida.

Li devem  – com no ? – als àrabs, ja que la seva etimologia, deriva de  az-zuqāq, amb un sentit menys restrictiu ; ‘el carreró, ‘ el carrer estret’ ’.

Entravem en aquesta delicadíssima situació de la ma de la corrupció, l’estultícia i la supèrbia, que des de sempre s’han enquistat en els diferents sistemes  de govern ; feudalisme, absolutisme, monarquia parlamentaria, dicta blanda, dictadura, república, feixisme, democraciola ,….

Estem en un procés de ‘devaluació interior’, en el que haurien de baixar al ensems  preus,  salaris, ‘bufandes’, privilegis i magarrufes; veiem que únicament s’està retallant en els llocs i/o sectors que poc o gens tenen a veure a la ‘competitivitat’ .

S’han de retallar fins a la meitat les despeses d’aquell desgavell polític que permet que siguin els mateixos ‘pares de la pàtria’, els que determinen la seva retribució i les compensacions posteriors  - amb caràcter vitalici –  que els corresponen.

S’han de reduir els preus i salaris dels bens que exportem,  poc dissortadament en l’àmbit industrial, i força – malgrat tot encara – en el sector agrícola.

El govern del PP ha d’aplicar les mesures de forma democràtica i igualitària, entenem que això se’ls fa molt difícil, però certament és el que toca fer.  Si els funcionaris catalans pateixen retallades, els de la resta de l’estat també; si els pensionistes, classes passives  i treballadors  assalariats catalans, pateixen – i patiran més aviat – les restriccions en l’atenció sanitària, i la participació en els costos dels medicaments, els de la resta de l’estat també.

Si finalment, malgrat tot, no podem sortir d’aquest atzucac – cosa força possible – , cal des d’ara aprovar lleis que permetin exigir responsabilitat penals als politics, els d’ara, els d’abans i eventualment els que vinguin en el futur.

Amb tot, tinc l’esperança que això sigui només un carreró, o un carrer estret i fosc, que tingui però, una sortida a la llum del dia.

 

Be Sociable, Share!

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.284 segons.