14 empreses berguedanes reben els distintius de bones pràctiques ambientals

Economia, Societat - 0:47   dissabte, 24 desembre, 2011  per Redacció

Aquest dimecres s’han lliurat a la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç de Barcelona, els 14 distintius de bones pràctiques ambientals a sengles empreses de la comarca. Les empreses són Berga Resort, Restaurant La Cabana, Apartaments i Restaurant Els Roures, Cal Xocolater, Altitud Extrem SL, Càmping El Berguedà, Restaurant Cal Candi, Hotel Restaurant Cal Fuster, Berguedà Off Road SLU /indòmit Quads Olvan, Oficina de turisme de La Pobla de Lillet, Can Guilella, Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, Cal Cabreta-Lluert i el Consorci Parc Fluvial.

Una millora de la gestió empresarial per donar resposta als nous perfils de consumidors

Els distintius són el reconeixement que es lliuren als establiments del Berguedà i d’altres regions d’interés turístic i mediambiental que compleixen una sèrie de requisits per a ser inclosos en les rutes turístiques, vigents al Berguedà. Aquestes plaques que els establiments poden col•locar a l’accés de les seves instal•lacions acrediten que les empreses són gestionades amb bones pràctiques mediambientals.

Aquestes accions s’enquadren dintre dels objectius compartits pel Gabinet Tècnic del departament de Comerç, Turisme i Serveis de la Cambra i el Consell Comarcal del Berguedà, de dotar les empreses amb eines que afavoreixin una millor resposta als nous perfils de consumidor de turisme. Les actuacions previstes, entre les quals es compta aquest projecte, són claus per a la consolidació de la oferta de la comarca i permeten articular una oferta temàtica, atractiva i competitiva, en front de la competència d’altres contrades.

La sostenibilitat com a eina de promoció turística

En els exemples de bones pràctiques mediambientals que s’han donat a conèixer, destaquen l’eficiència en el ús dels recursos disponibles i la importància que té aquest factor com a millora de l’oferta que genera aquest projecte, en un context de crisi econòmica que fa de les bones pràctiques ambientals un valor afegit pel consumidor alhora d’escollir una destinació turística.

Bones pràctiques ambientals gratuïtes per les empreses turístiques

En el decurs de l’acte, també s’ha presentat la proposta de formació i de bones pràctiques ambientals al Berguedà per a l’any 2012. La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix aquesta formació i també l’acompanyament per aconseguir un distintiu de qualitat ambiental europeu o català gratuïtament a les empreses turístiques i agroalimentàries del Berguedà (amb suport del projecte de cooperació Rutes Turístiques Ariège-Pyrénées Berguedà POCTEFA 2007-2013 coordinat per Berguedà Iniciatives).

Be Sociable, Share!

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.866 segons.