L’equip de rally Membrado-Ribolleda lluitarà per tancar l’any amb un triomf

Esports - 10:00   divendres, 11 novembre, 2011  per Redacció

Foto: Arxiu Fotoesport

La disputa, dissabte que ve (dia 12), del 51è Ral·li 2000 Viratges posarà el punt final a la temporada del Campionat de Catalunya de Ral·lis sobre asfalt. Tal com havien previst al seu calendari inicial,
Josep M. Membrado-Josep R. Ribolleda disputaran la prova del Biela Club, al volant del Mitsubishi Lancer Evo X N de MC Racing, amb la intenció de protagonitzar un altre espectacular duel amb els seus rivals per pujar al mes alt del podi de Manresa.

El pilot d’Olost, fidel al seu criteri de disputar ral·lis del català a la carta, estarà en el podi de sortida del 2000 Viratges amb ganes de repetir la primera posició de la passada edició i arrodonir una excel·lent temporada amb un altre triomf. Així comentava, com afrontarà el comiat de la temporada: Com és habitual, estem amb moltes ganes de que comenci el ral·li i veure com es desenvolupen els compassos inicials, com estan el nostre rivals, … en fi, fer la primera anàlisi de la situació. Fins al moment tot s’ha desenvolupat amb normalitat, a Avia vam tenir ocasió de comprovar que la posada a punt del cotxe és perfecta, estic convençut que després d’algun petit retoc tot estarà en ordre per començar a competir en òptimes condicions. En referència al traçat, cal comentar que a Membrado li agrada: És un recorreg ut llarg, amb sis especials diferents i moltes hores pendents que tot surti bé. La major part de les especials les coneixíem d’altres edicions, malgrat tot hem fet els reconeixements amb detall per evitar sorpreses i no deixar gens a l’atzar.
En opinió de Josep R. Ribolleda, que estarà a la dreta de Membrado en el Mitsu, el recorregut propiciarà que la lluita sigui atractiva per als afeccionats: És un traçat molt variat, hi ha zones molt ràpides, altres més tècniques, trams d’asfalt impecable uns altres molt trencat, … es a dir, tot plegat gens uniforme, estic convençut que serà divertit per tothom. Pel que fa a les especials cal comentar que la primera (Lloberola) és nova, mentre que les altres dues que completen el bucle matinal s’han recuperat després d’alguna edició sense passar-hi. Segur que ho passarem bé, que com diu Josep M., és l’objectiu principal.

El recorregut al que feien referència tant Membrado com Ribolleda, tindrà 6 especials que es disputaran dues vegades cadascuna en el decurs de la jornada. A les dues seccions inicials el bucle a completar estarà format per: Lliberola-Sant Climenç (9,55 km), Hostal Nou-Torà (14,20 km) i Aleny (7,65 km), en total 62,80 km de velocitat abans d’arribar al reagrupament de meitat de carrera.
A continuació es repetiran els mateixos escenaris, encara que en ordre diferent, de la passada edició del ral·li: Bufalvent (1,70 km), Granera (7,40 km), i Talamanca (8,50 km), decidiran les classificacions definitives de la prova. En aquesta segona part, seran 35,20 km cronometrats.
Del traçat global del ral·li cal esmentar, que el total de quilòmetres a superar serà 503,23 km, dels quals 98 km, es correran contra el crono.

El Ral·li 2000 Viratges de la present temporada té previst el seu inici a les 9h00 del proper dissabte (dia 12), des del podi situat en ple centre de Manresa. Com comentava Membrado, serà un llarga jornada ja que fins a passades les 23h00 del mateix dia, els equips que hagin completat el recorregut no tornaran al parc tancat de final de carrera.

Be Sociable, Share!

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.768 segons.