El PSC de Berga proposarà que l’ajuntament assumeixi les retallades de les escoles de música i bressol

Política - 8:12   dissabte, 27 agost, 2011  per Redacció

Els regidors berguedans del PSC

El Grup Municipal Socialista ha entrat al registre de l’ajuntament dues mocions, per tal que siguin les arques municipals i no els pares i mares qui assumeixi les retallades dels pressupostos de la Generalitat que afecten el finançament de l’escola bressol i l’escola de música. Aquestes mocions es discutiran en el proper ple que se celebrarà el dia 1 de setembre.

La primera proposta presentada pel PSC és una modificació dels pressupostos, «per tal d’assumir les retallades que la Generalitat ha fet a la seva aportació a l’escola de música i a l’escola bressol. En aquesta proposem que la ciutat assumeixi, pel curs 2011-2012, la disminució d’ingressos destinats a l’ajuntament per aquests serveis i no els pares i mares dels alumnes. Les dates d’anunci de les retallades no deixaven altra opció, ja que els pares i mares ja havien estat informats de les taxes que els corresponien i una modificació de les taxes aquestes alçades seria molt complicada d’implementar».

El PSC afegeix que amb els augments proposats «s’absorbiria el superàvit previst pel 2011 i a més caldria disminuir despeses en altres àmbits per valor de 20.000 € aproximadament».

La segona proposta és una modificació de l’estructura de les taxes dels serveis de les escoles municipals. Els objectius de les modificacions «serien múltiples: en primer lloc, fer conèixer als usuaris el cost real del servei. El sistema per calcular la quota que pertoca a cada alumne parteix del cost real del servei, per anar aplicant diferents bonificacions que varien per a múltiples situacions personals. Un altre objectiu és clarificar els serveis i ordenar-los. Actualment hi ha diferències en alguns conceptes que es bonifiquen en uns serveis i en altres no. Per tant, s’introdueix coherència a l’estructura de les dues taxes. A més, l’aportació que fa la Generalitat a l’escola de música només és per als alumnes menors de 18 anys i amb l’estructura actual de la taxa queda repartida entre tots els alumnes, qüestió que creiem que s’ha de corregir».

El Grup Municipal Socialista també proposa una bonificació als alumnes de l’escola de música majors de 16 anys que participin com a músics en les festes de la ciutat, «buscant així la disminució de la partida pressupostària que correspon als músics en aquestes festes».

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.286 segons.