Finalitza el cicle formatiu per a persones autònomes amb el 3r i darrer “cafè de l’autònom”.

Economia, Societat - 11:10   dimecres, 22 juny, 2011  per Agència de Desenvolupament del Berguedà - Servei de Comunicació

3r Cafè de l'Autònom organitzat pel Consorci

Aquest dilluns dia 20 de juny es va realitzar el 3r “cafè de l’autònom” a l’Hotel Ca l’Amagat de Bagà; l’acte que va començar a les nou del matí i al qual van assistir unes vint persones ha estat el darrer acte formatiu destinat a persones autònomes dels que en els darrers mesos s’han dut a terme dins del “cicle de formació per a autònoms” que ha organitzat el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà. En aquest ocasió es va tractar el “nou atur” al que té dret aquest col·lectiu de treballadors seguint el format amè i innovador que ha caracteritzat tots els “cafè de l’autònom” i on els assistents, els ponents i els tècnics del Consorci han compartit taula, esmorzar i cafè i s’ha donat tota la informació dels aspectes més importats de la temàtica que es tractava, s’ha debatut i s’han compartit experiències i inquietuds. 

El ponent encarregat d’explicar als assistents aquells punts més importants d’un tema de tant interès per a les persones autònomes com és la prestació d’atur a la que poden tenir dret ha estat el Sr. Salvador Duarte (president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya). S’ha destacat el fet de que és necessària una carència mínima d’un any a partir del novembre del 2010 (data en que va entrar en vigor), es requereix una cotització addicional d’aproximadament un 1.7% sobre la base, i que amb una cotització d’un any es podrà tenir dret a una prestació d’un mínim de dos mesos si es compleixen els requisits establerts per llei. La presentació de l’acte ha estat a càrrec de l’alcalde de Bagà el Sr. Nicolàs Viso i el gerent del Consorci el Sr. Eduard Barcons. 

Persones autònomes assistents al 3r Cafè de l'Autònom. Foto: Judit Corominas.

Persones assistents a l'acte. Foto: Judit Corominas.

En aquest cicle formatiu al qual se li va donar clausura aquest dilluns 20 de juny s’han realitzat tres jornades del “cafè de l’autònom” i tres jornades de “càpsules formatives”. El total d’hores destinades a la formació ha estat de 15 hores i hi ha assistit un total d’unes 70 persones que han rebut informació sobre temes de tant interès per a les persones autònomes com el finançament, la reforma de les pensions, la reclamació d’impagats, els impostos i la situació econòmica i financera. 

Aquest cicle formatiu ha tingut una molt bona acollida per part d’aquest col·lectiu tant important per a l’economia i la generació d’ocupació en el nostre territori, i donada la valoració tant positiva que se n’ha fet tant per part del Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà, la CTAC i els assistents; la previsió es de poder donar continuïtat a aquest cicle formatiu amb noves accions

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.307 segons.