Els Castellers de Vilafranca porten castells de 9 a la plaça de la Patum

Cultura, Festes - 7:48   dilluns, 13 juny, 2011  per Redacció

Tres de nou amb folre

Espectacular actuació dels Castellers de Vilafranca aquest diumenge a la plaça de Sant Pere de Berga en una trobada per escenificar l’agermanament entre dues obres del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, la Patum i els Castellers. L’actuació va despertar molta expectació entre el públic berguedà que va omplir la plaça de gom a gom, i els Castellers van respondre, entre altres, descarregant dos espectaculars castells de nou: 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre.

Fins i tot l’alcalde Juli Gendrau i algun altre geganter, entre molts berguedans van ser convidats a participar a fer pinya, mentre la majoria del públic, poc avesat a aquestes exhibicions retenia la respiració davant l’aparent temeritat dels exercicis. Els Castellers també van construir un 5 de 8, un pilar de 7 amb folre i dos pilars de cinc al balcó. «Els Verds» (així es coneixen els Castellers de Vilafranca) es van mostrar satisfets de la bona acollida rebuda a Berga, encara que per a alguns berguedans hi va mancar una mica més de Patum per correspondre, tot i que, com molts van recordar, la Patum té un estricte calendari difícil d’alterar.

Quatre de nou amb folre

La plaça, atapeïda

Be Sociable, Share!

Tags:

1 Comentari to “Els Castellers de Vilafranca porten castells de 9 a la plaça de la Patum”

  1. Jordi

    Em va agradar veure aquests castells de nivell a Berga, i molta més gent de la que en un principi m’esperava que hi havia a la plaça.
    Ara bé, el mon casteller no li vaig gairebé cap similitud a LA PATUM, els castellers estan molt, per mi massa “professionalitzats”… no se el que van cobrar per fer aquesta actuació, però sí que em sona que aquesta gent no va a fer “bolos” gratis, tot i ser un acte d’agermanament amb LA PATUM. Vaig veure com arribàven 3 autocars, algun dels quals pintat amb el nom dels castellers de vilafranca (com els equips de futbol professional), van arribar a les 17:45h i a les 20:15h ja marxàven direcció Vilafranca. No se, suposo que ara al Juli i al Vima no sel’s hi passarà pel cap tornar la visita, i fer un simulacre de PATUM a la capital del Penedès.

    #6683

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.584 segons.