El ple de Berga aprova una nova modificació d’urbanització de la Rasa dels Molins

Obres, Política, Societat - 8:15   divendres, 6 maig, 2011  per Redacció

La darrera sessió de la legislatura ha estat plàcida, i fins i tot hi ha hagut bromes i comiats

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, i altres regidors de l'equip de govern, votant. Foto: Pere Gendrau (ACN)

Berga (Pere Gendrau/ACN).- L’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Berga d’aquest dijous ha servit per aprovar una modificació del projecte de la part nord de la Rasa dels Molins, un sector que com han destacat els diversos portaveus és central i ha d’unir les dues meitats de la ciutat. La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor de CiU i la CUP, i amb l’oposició del PSC i ERC. La darrera sessió ha estat plàcida, i fins i tot un dels regidors de la CUP, Natxo Romero, ha fet broma insistint en la qüestió del güifi. D’altra banda, el portaveu del PSC, Dani Bullich, ha agraït “la relació molt correcte” que s’ha mantingut malgrat “la discrepància ideològica”.

Tal com ha exposat l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, durant la introducció del punt, la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal de Berga a la part nord de la Rasa dels Molins i a la Plaça del Doctor Saló ha de servir per convertir en “un espai verd i lúdic molt interessant” i en habitatges una part de la ciutat que ara és un espai inutilitzat que la separa en dos sectors.

Tots els portaveus li han donat la mateixa importància que l’alcalde, especialment tenint en compte el pressupost per reconvertir aquesta zona de la ciutat, el qual puja fins els set milions i mig d’euros. No obstant això, tant el PSC com ERC s’han oposat a la modificació plantejada.

El portaveu socialista, Dani Bullich, ha assegurat que “aquesta zona central de Berga” que està cridada a ser el “centre” de la ciutat “mereixia més”. En aquesta línia, qualifica la reorganització de “simple i barata per als promotors”. El principal temor del PSC, ha indicat Bullich, és que només es recuperin aquelles zones viables per urbanitzar i que es deixi la part del clot pendent d’actuació.

Qui sí que ha donat suport a la modificació plantejada per l’equip de Govern de CiU ha estat la CUP. Un dels seus dos regidors, Natxo Romero, s’ha mostrat d’acord amb Bullich en el sentit que cal una reforma “ambiciosa”. No obstant això, Romero ha recordat que “tenim un forat permanent aquí des de fa molts anys i tots els governs no han estat capaços de resoldre-ho”.

La modificació pretén encaminar una sèrie d’actuacions com ara modificar la densitat dels habitatges que es construiran a la Rasa dels Molins. Tal com ha destacat l’alcalde Gendrau, es tracta de fer més pisos en els mateixos edificis. També es manté com a patrimoni històric el molí situat en aquest sector.

Bromes i comiats

Tot i ser l’últim ple ordinari de la legislatura, la d’aquest dijous s’ha convertit en una sessió plàcida en què no hi ha hagut els atacs frontals d’altres dies. És més, hi ha hagut moments per la broma, com quan el regidor Romero ha assenyalat que aprofitava la última ocasió per preguntar sobre el güifi, una qüestió recorrent en les seves intervencions.

Per la seva banda, Bullich ha donat les gràcies a la resta de grups i regidors per “haver mantingut una relació sempre molt correcte” malgrat “la discrepància ideològica”. El portaveu socialista s’apartarà, durant la següent legislatura, de la vida municipal.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.191 segons.