El Síndic de Greuges confia que l’Ajuntament de Berga faciliti la documentació de dos expedients pendents

Política - 16:21   dimecres, 13 abril, 2011  per Redacció

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

Solsona (ACN/Estefania Escolà).- El Síndic de Greuges confia que l’Ajuntament de Berga faciliti la documentació de dos expedients que el consistori té pendents de resoldre “en pocs dies”. Així ho ha manifestat Rafael Ribó després que aquest dimarts mantingués una reunió amb l’alcalde de Berga, Juli Gendrau. El síndic ha explicat que ha visitat l’Ajuntament de Berga i el de Gironella perquè són dos dels quatre consistoris de Catalunya “morosos” amb la institució. Segons Ribó, la reunió amb l’alcalde de Gironella, David Font, ha estat “satisfactòria”, però no pot dir el mateix de la reunió mantinguda amb Juli Gendrau perquè, segons ell, “encara s’han de resoldre dos dels quatre expedients que el consistori berguedà té pendents”.

En l’informe corresponent a l’activitat duta a terme l’any 2010 del Síndic de Greuges, es notificava que hi havia ajuntaments “morosos” amb la institució perquè impedien accedir a informació necessària per realitzar les investigacions.

Segons el síndic, Gironella i Berga eren dos dels municipis que tenien informes pendents de resoldre. Per això, Rafael Ribó s’ha volgut reunir amb els alcaldes de les dues poblacions i reclamar els “seus deures”. “Es tracta d’obligacions amb el Síndic, però també amb els ciutadans i les administracions”, ha recalcat Ribó.

En aquest sentit, el síndic de greuges ha insistit en la seva voluntat de “senyalar” qui no compleix amb les obligacions del Síndic i visitar-lo “l’endemà” per reclamar “que facin els seus deures”. “Cada trimestre faré una llista de tots els morosos”, ha afegit.

Més proximitat amb els ciutadans

Un equip del Síndic de Greuges s’ha desplaçat, aquest dimecres, a Solsona amb l’objectiu de divulgar i apropar la institució a les persones i, a la vegada, oferir-los la possibilitat de presentar queixes o fer consultes sobre les administracions amb més facilitat.

Durant tot el dia, membres de l’equip del Síndic han rebut queixes i consultes al Casal de Cultura i Joventut del municipi. Segons el síndic, ha estat una jornada “efectiva” perquè en un sol dia “només s’han fet 10 actuacions menys que en tot l’any passat”.

En la seva visita a Solsona, el síndic també s’ha entrevistat amb l’alcalde, David Rodríguez, el Bisbe, Xavier Novell i d’altres institucions.

Be Sociable, Share!

Tags: ,

4 Comentaris to “El Síndic de Greuges confia que l’Ajuntament de Berga faciliti la documentació de dos expedients pendents”

 1. QUILLEM

  Maite, aquí ho tens:

  http://www.sindic.cat/resolucions/IA2010Cat.pdf

  pàgines 330 a 332

  Com pots veure, alguns mitjans donen informació esbiaixada a fi efecte de fer partidisme.

  #5801
 2. Maite

  Com saps tu aquesta informació?

  És pública en algun lloc?

  #5791
 3. QUILLEM

  Els expedients que va fer referència el Síndic de Greuges per manca d’informació que ha demanat i encara no l’hi ha lliurat l’ajuntament de Berga en el seu informe son: 06557/2006, 01402/2009, 03834/2009 i 06024/2009.

  Els expedients que va fer referència el Síndic de Greuges per no haver facilitat la informació o la documentació sol•licitada del Departament d’Educació: queixa 04371/2007 i 03118/2008. Per no haver donat resposta quan hi són requerides, als suggeriments o les recomanacions efectuats pel Síndic al Departament d’Educació: queixa 02799/2007.

  L’article 30 de la Llei del Síndic de Greuges estableix que s’ha d’ometre qualsevol dada personal que permeti identificar els interessats. Això no és el Sálvame de luxe o Enemigos íntimos.

  #5782
 4. paullebrer

  Seria interessant, per a tots, saber de quins informes es tracten. Com a ciutadans tenim aquest dret o no cal que anem a votar.

  #5775

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.395 segons.