Entra en vigor la normativa que prohibeix fer foc al bosc a Catalunya

Medi Ambient, Societat - 14:41   dimarts , 15 març, 2011  per Lídia Cara

Avui entra en vigor la campanya de prevenció d’incendis forestals impulsada per la Generalitat de Catalunya que acabarà el 15 d’octubre. Durant aquest període està prohibit encendre foc en terrenys forestals i en la franja de cinc-cents metres que els envolta i per a finalitats d’oci o d’apicultura. En les àrees recreatives o d’acampada i en les parcel·les de les urbanitzacions, cal utilitzar barbacoes o elements que evitin la propagació d’espurnes.

Així, la normativa de la campanya de prevenció d’incendis inclou la prohibició de llançar objectes encesos, abocar runa i restes vegetals i industrials de qualsevol tipus que puguin causar un incendi, tirar coets o altres artefactes que continguin foc i utilitzar objectes per avivar el foc en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Quan les circumstàncies meteorològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem, es prohibirà qualsevol mena de foc, fins i tot els que es fan amb fogons de gas, les barbacoes i aquells per als quals cal autorització.

Des del 1995 el nombre d’hectàrees afectades per incendis ha disminuït a Catalunya, excepte el 2005. L’any passat es van cremar un total de 576 hectàrees en 421 incendis, més del 13% a causa de la crema de rostolls, per la qual cosa el departament demana extremar les precaucions en aquestes tasques.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

11.083 segons.