Liven anuncia la construcció d’una nova planta de 5000 m2 a Berga

Cultura, Economia, Societat - 17:46   dimarts , 8 març, 2011  per Redacció

El grup compta amb uns 200 treballadors en plantilla i exporta a més de 85 països

El científic Santiago Grisolía, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i el director general de Liven, Salvador Montagut, davant del premi. Foto: Estefania Escolà (ACN)

Berga (Estefania Escolà/ACN).- L’empresa d’alimentació Liven, dedicada a la fabricació de productes fregits de blat de moro, ha anunciat que preveu construir una nova planta de 5000 m2 a Berga. Segons ha explicat el seu director general, Salvador Montagut, ‘l’empresa necessita créixer’. Per això, es preveu edificar una nova planta que s’ubicarà en els mateixos terrenys on es troba actualment, al polígon industrial de La Valldan. De moment, Montagut no ha avançat quants llocs de treball podria crear la nova instal·lació, però ha assegurat que les obres es duran a terme durant aquest any. Amb una facturació de 50 MEUR, el grup compta amb 200 treballadors en plantilla, té tres plantes de producció i exporta a més de 85 països.

A Berga s’ubica la principal factoria del grup Grup Liven S.A, el promotor de Zanuy, la marca amb la qual s’ha erigit com a principal productor de fregits de blat de moro a l’estat espanyol. L’empresa exporta el 60% del total de la seva producció i té una indústria global de més de 86.000 m2 i 3.000 hectàrees dedicades al cultiu.

Segons ha explicat el seu director general, ara l’empresa ‘necessita continuar creixent’ i, per això, ha anunciat la propera construcció d’una planta que, aproximadament, serà igual que la nau principal que actualment hi ha a Berga. Montagut ha afegit que el cost aproximat de les obres serà d’uns 4 MEUR.

El director general ha fet l’anunci de la nova construcció durant l’entrega del premi ‘Zanuy Award’ que reconeix els esforços en R+D+I i sostenibilitat dins del sector agroalimentari, així com la cooperació internacional. El guardonat ha estat el científic valencià Santiago Grisolía.

Grisolía és Premi Príncep d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica i ha estat guardonat amb nombrosos reconeixements per la seva llarga trajectòria d’investigador internacional. Nascut a València el 1923, es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València el 1944 i es va doctorar a Madrid el 1949.

Va desenvolupar una important tasca de recerca als Estats Units sota la supervisió de Severo Ochoa. Ha publicat més de 400 treballs científics i ha desenvolupat una extensa tasca docent i investigadora als Estats Units i a diversos països europeus.

‘La recerca ha de ser una qüestió prioritària’

L’entrega del premi ha estat presidida per l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que ha recordat la crisi que va viure la comarca del Berguedà com a conseqüència de ‘l’enfonsament’ de la indústria minera i tèxtil. Llavors, ha explicat, ‘Liven va acollir molts dels treballadors que provenien d’aquests sectors’.

Per a l’expresident de la Generalitat, l’exportació és la clau del bon funcionament de les empreses catalanes i ha recalcat el fet que Liven exporta el 60% de la seva producció a 85 països del món. Pujol ha recalcat la importància de la recerca i la investigació i ha afegit que ‘ha de ser una qüestió prioritària dels governs’.

Be Sociable, Share!

Tags:

1 Comentari to “Liven anuncia la construcció d’una nova planta de 5000 m2 a Berga”

  1. llastima que ara que a Cercs en tenim vint mil metre quadrats lliures, no hagin pensat en el nostre municipi

    #5234

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.352 segons.