El Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà celebra una jornada sobre administració electrònica

Societat - 12:10   divendres, 24 desembre, 2010  per Lídia Cara

Per Àlex Moreno.- Ahir dia 23 de desembre, el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà, va realitzar la jornada sota títol “Administració Electrònica”, a la seu de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB). On els ponents, el Sr. Carles Ferer que és Responsable de projectes de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), el Sr. Ramon Coromines del Consell Comarcal del Berguedà, i la Sra. Mònica Pagès i el Sr. Aitor Doñate, que són la Cap del servei d’assistència a l’organització municipal de la Diputació de Barcelona i Tècnic de l’oficina d’assistència a l’administració electrònica, varen explicar tant a membres dels ens públics del Berguedà, com a ciutadans i empresaris, el marc normatiu i els aspectes més importants de l’administració electrònica.

Tots els ponents a l’acte, varen fer especial incís, en el què Ramon Coromines del Consell Comarcal va resumir per als assistents comentant que “hem d’entendre que l’administració electrònica no ens ha de dur més feia, ens n’ha de dur menys”. Ja que com va indicar ell mateix, tot i que en principi portarà feina als membres de les entitats públiques, ha de permetre economitzar costos, i fer més eficients i ràpids els tràmits administratius, ja que com va indicar, “l’administració electrònica és al moment”.

El ponent Sr. Carles Ferrer, va fer una detallada explicació del marc normatiu a Catalunya, i de la important tasca de la AOC, i com des de programes com l “e-TRAM o l’e-ACAT”, es mira d’aconseguir canals segurs per a l’Administració i els ciutadans, i aconseguir una relació més ràpida, segura, i fàcil entre ciutadans i Administració. Per aconseguir per exemple, que en poc, els ciutadans ja no hagin de aportar mai documents a l’Administració que ja es troben en poder seu.

Per part de Mònica Pagès i Aitor Doñate, es va descriure com la Diputació col·labora colze a colze amb les entitats locals, per ajudar, especialment als petits municipis, a aconseguir l’objectiu a curt i mitjà termini de que l’administració electrònica sigui una realitat , i la implantació de les noves tecnologies en ells és vagi completant en èxit. Tot i que com va comentar Mònica Pagès, “a vegades el principal problema, és intangible, com la reticència de les persones a creure que la seva implantació millorarà i farà més fàcil el servei de l’Administració Pública”.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.458 segons.