Triple acte a La font del Balç de Casserres: presentació-inauguració-concert

Cultura - 13:12   divendres, 10 desembre, 2010  per Redacció

Divendres 10 de desembre hi haurà una presentació-inauguració-concert a la La font del balç de l’exposició de Pep Pérez i del seu llibre ‘El Rude’. el concert serà a càrrec de The Black Kiss Project.

La presentació del llibre és realitzarà  a les 23:30 a la Font del Balç (Casserres) a la vegada que s’inaugurarà l’exposició del mateix artista, en la que ha pintat especialment, els arbres de l’entorn de la mateixa font i seguirà amb l’actuació del grup The black kiss project.

La coneguda editorial Glénat ha publicat un llibre totalment necessari i obligatori per a tots els bons amants del còmic en majúscules, Raúl el Rude, un recull de les seves millors històries publicades a la desapareguda revista “El Víbora” creades pel dibuixant i pintor Pep Pérez (Manresa, agost de 1969). 

El llibre es distribuirà per tota la península i conté un alt contingut de sexe, drogues i música guiades de la ma d’un irònic, descarat i irreverent Raúl. Un personatge que es droga molt, fuma molts porros i escolta ska. Un llarg seguit de situacions convulses allunyades de les típiques històries que es poden trobar als còmics més populars. El Rude és un heroi de la vida nocturna totalment extrema, sortit d’aquelles nits on el límit i el risc de les situacions més rocambolesques s’exposen com a fet ocasional. Un còmic-joia que enganxa des de la primera pàgina fins a l’última, talment com la pròpia addicció a les drogues i al sexe que Pep Pérez transmet i plasma de la manera més decent i tergiversant els fets purament il·legals envers un món que gairebé pot semblar habitual.

El còmic es situa a la tribu urbana dels rude boy, concepte que neix a la illa de Jamaica a l’entorn dels anys seixanta, enmig d’una generació de gent jove que no tenien l’oportunitat d’experimentar el nou optimisme degut a la pèssima situació econòmica i a la manca de treball. Un moviment underground i de carrer amb gent que volia ser algú dins d’una societat que els deia que no eren ningú, els quals posteriorment emigren a U.K ajuntant-se amb el moviment mod. 

La majoria d’episodis de Raúl de Rude tenen lloc a la mateixa ciutat de Manresa, com el bar l’Havana o la plaça Gispert, i els seus personatges són històries semblants a la realitat viscuda. Una realitat directe, en contra del sistema i sense masses problemes per mostrar les coses tal com són, descripció que no va gaire lluny de la definició del mateix autor, ja que es podria tractar gairebé d’un gest autobiogràfic, augmentat de voltes i amb salvatjades retocades, ja que Pérez opina que no pots plasmar una cosa que no et creus ni hi ets dins, ja que sinó no funcionaria i per donar la veritable autenticitat cal estar en contacte directe. 

Pep Pérez va crear aquest personatge als anys noranta de manera casual, deu anys després del boom de l’ska i per fer riure als col·legues, els quals ho veien com a un seguit d’històries marcianes dirigides a un sector totalment minoritari i radical. Però és llavors quan en motiu del concurs que Còmic 7 realitzat a Manresa, veu la primera llum i més tard, la revista“El Víbora” se n’enamora i en dedica un capítol mensual.

Be Sociable, Share!

Tags: ,

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.918 segons.