Saldes analitza la seva mobilitat

Societat - 12:06   dijous, 2 desembre, 2010  per Redacció

L’Ajuntament de Saldes ha rebut, de l’Àrea d’Infraestructures de la Diputació, l’estudi de Mobilitat del municipi. Es tracta d’una eina que permetrà al govern municipal reordenar la seva mobilitat actual i planificar les seves actuacions de futur segons la caracterització que fa l’estudi sobre la mobilitat en els propers sis anys.

Els objectius de l’estudi són diversos. Així, es caracteritza el sistema de mobilitat actual, fent una especial incidència amb els problemes de circulació i d’aparcament durant els caps de setmana i festius; realitza una diagnosi tècnica del sistema posant de manifest el punt fort i febles.

També caracteritza el sistema de mobilitat futur, especialment a les noves àrees de creixement i sobretot de noves activitats previstes en el planejament municipal en un horitzó de sis anys, al temps que proposa mesures per potenciar la mobilitat sostenible i segura i formula un programa d’actuacions amb les fases d’implementació i costos.

Entre les propostes que fa, cal remarcar la de facilitar l’accés entre el nucli urbà de Saldes i la zona esportiva; facilitar l’encreuament a peu de la carretera B-400 i pacificació alguns trams d’aquesta via; restringir el trànsit de vehicles per l’interior del casc antic, pacificar del trànsit la Plaça Pedraforca i limitar la velocitat a 30 Km/h en tot el nucli urbà.

Altres propostes van en la línia d’instal·lar un parcament per a bicicletes al nucli urbà i un a la zona esportiva; senyalitzar el recorregut per a bicicletes que connecti el nucli urbà el càmping Associació Caravanista del Bages o l’aprovació d’una ordenança municipal de guals per a vehicles.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

10.883 segons.