Més de 3000 persones han visitat el Camí dels Bons Homes durant el 2010

Cultura, Esports, Societat - 11:59   dijous, 2 desembre, 2010  per Redacció

El trajecte és un recorregut de 189 km que recorre les rutes de migració dels Càtars que fugien de la Inquisició

La gerent del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, Karina Behar / Foto: Estefania Escolà (ACN)

Bagà (ACN/Estefania Escolà).- El Camí dels Bons Homes ha rebut la visita de més de 3.000 persones durant aquest any 2010. Segons la gerent del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, Karina Behar, tot i que la majoria dels visitants continuen sent catalans i francesos, cada cop hi ha més gent d’altres procedències que es mostren interessats en recórrer aquesta ruta. L’itinerari és un recorregut turístic de 189 km entre el santuari de Queralt, a Berga, i el Castell de Montsegur, situat al departament francès de l’Arièja. El trajecte ofereix la possibilitat de recórrer les rutes de migració que van utilitzar els Càtars o Bons Homes durant els segles XIII i XIV quan fugien de la croada i la Inquisició.

El Camí dels Bons Homes, convertit actualment en sender de Gran Recorregut (GR-107), es pot fer a peu, a cavall i en la majoria de trams, en bicicleta de muntanya. Segons la gerent del Consell Regulador, Karina Behar, es tracta d’una ruta turística de senderisme ‘del tot consolidada’. Behar explica que la majoria dels visitants venen atrets per la història dels càtars i els paisatges del recorregut. El trajecte permet seguir les petjades del catarisme per les comarques del Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Solsonès i el departament francès de l’Arièja.

Segons Behar, ‘l’èxit’ del Camí dels Bons Homes té molt a veure amb què es tracta d’una ruta gestionada. Això, segons la gerent, ‘permet organitzar les excursions amb més facilitat’.

Malgrat tot, Karina Behar admet que cal millorar la qualitat d’alguns dels serveis que s’ofereixen al visitant. Sobretot, pel que fa als horaris dels àpats i a les instal·lacions. En aquest sentit, a finals d’aquest any hi ha previst editar un manual de bones pràctiques que s’ha fet de manera conjunta amb els empresaris de la ruta. La idea és que els serveis que s’ofereixen durant el recorregut, com és el cas de l’allotjament, s’adaptin més als hàbits dels excursionistes.

El president d’empresaris del Camí dels Bons Homes a la Catalunya Nord, Laurent Levoyer, també considera que cal millorar alguns dels serveis. En aquest sentit, celebra la reedició del llibre de receptes ‘La cuina en el temps dels Bons Homes’ que es té previst publicar a finals d’aquest any. D’aquesta manera, explica, ‘podrem oferir més al·licients als nostres visitants’.

El Camí dels Bons Homes també té previst editar la guia ‘A peu per camins de Càtars al Pirineu català – 14 excursions i passejades’, amb la qual es pretén donar a conèixer el fenomen del catarisme amb excursions circulars d’un dia.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

10.888 segons.