El ple de l’Ajuntament de Berga aprova una moció de la CUP per bonificar les famílies necessitades a l’escola bressol

Política, Societat - 12:12   divendres, 5 novembre, 2010  per Lídia Cara

Els regidors de la CUP, Anna Maria Guijarro i Natxo Romero, durant el ple. Foto: Pere GendrauPere Gendrau (ACN).- El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous dues mocions de la CUP. Una d’elles té l’objectiu de bonificar les famílies amb menys ingressos en el servei d’escola bressol. L’altra fixa la pujada de l’Impost de Béns Immobles el 2,1% que marca l’IPC enlloc de congelar-lo tal com pretenia l’equip de govern. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Dani Bullich, ha acusat l’equip de govern de no tenir els requisits a punt per impulsar el nou CES Serra de Nuet i l’alcalde, Juli Gendrau, li ha replicat culpant el govern de la Generalitat.

El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat, amb l’abstenció de CiU i el suport de la resta de regidors, una moció de la CUP que planteja una bonificació segons el criteri de renda i de nombre d’integrants d’una família a aquells que tinguin menys recursos en el servei de l’escola bressol.

La bonificació està adreçada a les famílies més necessitades i, tal com ha destacat la regidora de la CUP, Anna Maria Guijarro, a l’ACN, en famílies monoparentals el màxim està fixat per als que pràcticament no superin els 800 euros de renda mensual i s’hi poden acollir les rendes que vagin fins als mil i poc.

Guijarro ha assegurat durant el ple que ‘a vegades’ les propostes de la CUP ‘es titllen de propostes irreals o inaplicables’ i, per això, aquest dijous han vingut, segons ha afegit, ‘amb els deures fets’. La moció que han presentat segueix fil per randa el funcionament que ja s’aplica per fer aquest tipus de bonificacions a l’Ajuntament de Castelldefels.

La CUP també ha aconseguit que s’aprovés una moció, en aquest cas amb el vot en contra de CiU i el recolzament de la resta de regidors, per tal d’augmentar l’Impost de Béns Immobles (IBI), el 2,1% que marca l’IPC. Guijarro ha argumentat que ‘és un impost que no afecta tothom igual’ perquè, segons ha afegit, ‘qui més té, més paga’.

D’altra banda, s’ha deixat pel següent ple a l’espera que se’n faci un estudi econòmic la tercera moció de la CUP, que consisteix a cobrar una taxa per l’ocupació de sòl públic. Concretament, a les operacions comercials que es realitzen en aquest espai. Tal com ha explicat el regidor Natxo Romero, es tracta de gravar activitats com la dels caixers automàtics, els tiradors de benzina o els dispensadors de pel·lícules de lloguer.

Pugna per l’educació

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Dani Bullich, ha recordat que aquest divendres ‘es compleix el termini que va preveure el ple per la posada a disposició del Departament d’Educació del solar per construir-hi l’edifici definitiu del CES Serra de Nuet’. Bullich ha destacat que la zona no està urbanitzada i ha preguntat sobre el termini amb què compta el consistori per tirar endavant la construcció del centre d’ensenyament secundari.

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, li ha assegurat que els terrenys ja són municipals i ha respost amb una pregunta: ‘i l’acord de Govern per fer aquest institut, hi és?’. Gendrau ha assegurat que s’ha entregat tota la documentació i ha admès que l’ajuntament s’havia compromès a iniciar les obres si no ho feia el promotor però ha assegurat que ‘això també anava condicionat al fet que hi hagués acord de Govern’.

En el marc d’una altra pugna entre equip de Govern i principal grup de l’oposició per un equipament educatiu, Dani Bullich ha afirmat que ‘l’acord no hi pot ser fins que no es disposi d’aquest solar en les condicions amb què es demanen’. És adir, tenir-lo urbanitzat, portant-hi llum i aigua.

Be Sociable, Share!

Tags:

5 Comentaris to “El ple de l’Ajuntament de Berga aprova una moció de la CUP per bonificar les famílies necessitades a l’escola bressol”

 1. Jo que també soc votant del PSC felicito a la CUP per aquesta proposta reeixida.
  Ara bé, jo no els votarè. :D

  #3971
 2. votant del PSC

  Doncs jo m’ho estic pensant. La veritat es que la CUP a molt ens ha sorprès, em pensava que només anirien a fotre merdé i han acabat essent els que pencan mes.
  Jo sempre he votat al PSC pero haurien de canviar molt les coses per que les próximes eleccions no voti la CUP.

  #3963
 3. cap

  Aquest de la Cup tenen molt CAP….

  #3961
 4. ex-votant del PSC

  Moltes felicitats per la feina CUP!! Sou els millors de l’Ajuntament amb diferència, presentant propostes a cada Ple per millorar la vida de tots. Gràcies

  #3959
 5. alo

  Las ayudas estas ya sabemos aquien iran a beneficiar a los de siempre que son los que tienen ayudas por todos lados nada mas

  #3958

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.413 segons.