L’Ajuntament de Berga extingeix la concessió a INBERGA TUR per la gestió de Queralt i l’hotel Berga Park

Societat - 11:58   divendres, 8 octubre, 2010  per Redacció
L’Ajuntament de Berga va aprovar ahir en el ple la resolució de l’expedient obert a Inberga Tur SL per tal d’extingir la concessió que tenia l’empresa per gestionar l’hotel de la caserna i l’hostatgeria de Queralt i així poder obrir un nou procés que permeti donar dues concessions diferents que aconsegueixin impulsar els dos espais.
Des de l’equip de govern es va justificar la decisió assegurant que es disposava d’un informe “econòmic i jurídic que posa de manifest els diferents incompliments que s’han donat del contracte de concessió”. Concretament, Gendrau va assenyalar com a motius de més pes “l’incompliment de la solvència econòmica, la viabilitat no demostrada de al concessió, la no conservació de l’edifici de Queralt i el no compliment de la formació en l’hotel de la caserna”. Els diferents grups del consistori van aplaudir que finalment s’hagi tancat aquest tema.
Un cop aprovada la resolució de l’expedient, Gendrau preveu que segurament es podria entrar en un procés judicial, ja que “de moment no hi ha acord amb l’empresa concessionària, tot i que això no vol dir que en futur no hi pugui ser, ja que hi ha bona voluntat per totes les parts”. A partir d’ara, el projecte de l’Ajuntament és tornar a treure a concurs la gestió dels dos espais, però aquesta vegada amb dues concessions diferents i seguir buscant finançament perquè siguin projectes viables.
Gendrau va reconèixer que en el moment de signar la concessió actual tothom va creure que era “la millor opció” però amb el temps s’ha demostrat que no era així i que per tant, cal aprendre moltes coses d’aquesta experiència.
Pel que fa a Queralt, l’alcalde de Berga va apuntar que per tal de desenvolupar el projecte un model que podria servir com a referència seria “la Vall de Núria, on hi pariticipen diferents adminstracions, ja que és evident que l’Ajuntament sol no pot fer front a aquesta gestió”. Respecte la rehabilitació de l’hostatgeria, el batlle va explicar que costaria molt de fer-ho perquè val molts diners i cal buscar fons.

En el moment de tancar aquesta informació, Berguedà Actual no s’havia pogut posar en contacte amb cap representat d’INBERGA TUR.

Be Sociable, Share!

Tags: , , ,

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.234 segons.