L’Ajuntament de Berga dóna llum verda a la fibra òptica

Societat, TIC - 9:13   dijous, 16 setembre, 2010  per Lídia Cara

L’Ajuntament de Berga signarà un conveni de col·laboració amb la secretaria de telecomunicacions i societat de la informació i el centre de telecomunicacions i tecnologies de la informació (CTTI) per la inclusió del polígon industrial La Valldan dintre del projecte banda ampla i per la cessió d’ús d’infrastructures de telecomunicacions. Aquest conveni té una vigència de deu anys i la seva pròrroga serà automàtica per períodes successius de 10 anys.

L’Ajuntament de Berga està promovent un projecte per la millora del paviment i serveis al polígon industrial de la Valldan de Berga que preveu la construcció de les canalitzacions de telecomunicacions per l’alberg de fibra òptica en una part de polígon industrial, preveient-se en una segona actuació complementària l’execució de la resta de canalitzacions del polígon industrial. El CTTI desplegarà la infraestructura de telecomunicacions utilitzant la canalització ja esmentada, fent arribar al fibra òptica a Berga a finals d’any.

Tant l’Ajuntament de Berga, l’ITSI, com el CTTI valoren molt positivament la cessió de l’ús de la infrastructura de telecomunicacions, donat que posarà en valor les infraestructures i possibilitarà la creació d’una xarxa de telecomunicacions amb fibra òptica que transcorrerà amb continuïtat a través del polígon industrial de la Valldan.

Han estat dos els elements claus perquè hagin inclòs el Polígon de la Valldan dins un projecte que, d’entrada, no hi estàvem inclosos. D’una banda el fet d’haver tingut un Pla de dinamització del polígon que inclou com una de les actuacions les millores de les comunicacions amb fibra òptica i de l’altra la insistència de l’equip de Govern per tal que el Departament d’Innovació, Universitat i Empresa tingues en compte el projecte de la ciutat.

L’Alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, manifesta que “la fibra òptica suposa comunicacions d’amplada de banda gran, una necessitat molt important per a les empreses que es vulguin establir al nostre territori i una eina de creixement i millora de la competitivitat per a les empreses ja establertes”.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.940 segons.