Energia compartida entre els museus d’Arenys de Mar i Cercs

Cultura - 21:47   dilluns, 17 maig, 2010  per Redacció

Dins del projecte «Coincidències insòlites», s’inaugura dimarts, 18 de maig, al Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar, l’exposició «Carbó i urani, energia». Amb la participació del Museu de les Mines de Cercs, la proposta posa de manifest que bona part de l’energia que consumim encara prové de minerals com l’uraninita o el carbó, recursos d’alta toxicitat i no renovables.

El Museu Mollfulleda de Mineralogia aporta a aquesta coincidència insòlita un exemplar d’uraninita, una de les peces més antigues del seu fons. Per la seva banda, el Museu de les Mines de Cercs, dedicat monogràficament al carbó, dóna a conèixer les estretes relacions entre aquest combustible i l’entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l’Alt Berguedà.

«Carbó i urani, energia» romandrà al Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar fins al al 13 de juny. Posteriorment, visitarà el Museu de les Mines de Cercs, on podrà veure’s de l’1 de juliol al 15 de setembre.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.283 segons.