Reagrupament prioritza les polítiques de joventut

Actualitat - 17:34   dimecres, 14 abril, 2010  per Redacció

Per Gerard Rincón i Andreu

En un món cada vegada més competitiu, l’espoli anual de més de 20.000 milions d’euros que practica amb frivolitat l’Estat espanyol amb Catalunya no permet ni permetrà que la nostra nació sigui pròsper. És més, si la situació no canvia radicalment, i aquest fet passa necessàriament per assolir un Estat propi, Catalunya acabarà essent una regió pobre. De fet, això ja es comença a reflectir en l’actualitat si ens fixem amb les dades d’atur. A aquest mes de març s’ha sabut que la província de Barcelona lidera el creixement de desocupats a l’Estat espanyol i que el nombre de parats a Catalunya ha crescut en 13.404 persones al febrer, situant-se ara la xifra total d’aturats a les 597.287 persones. És més, l’avanç de l’atur a Catalunya ha estat el tercer més important que s’ha registrat a Espanya al mes de març, només per darrera d’Andalusia i la Comunitat Valenciana.

Seguint encara amb aquest fil econòmic, m’agradaria destacar un estudi del Cercle Català de Negocis que mitjançant el seu web permeten entreveure l’espoli que pateix cada català individualment calculant-lo a partir de la seva nòmina, el qual amb termes generals, dit espoli per una família catalana de 4 membres és aproximadament de 12.000 euros anuals. També ens diuen que l’impost de societats es reduiria en un 72,4%, és a dir, enlloc del 30% actual quedaria al 9%; el valor més baix de tot Europa. No obstant, també des del CCN s’admet que el model de país que cal per una Catalunya sobirana, hauria de destinar part de l’espoli fiscal a la millora d’infraestructures, les pensions i altres serveis socials.

Ja sabem però, que per alguns aquests estudis no mereixen el més mínim respecte, doncs ells prefereixen aferrar-se a mitjans sucursalistes i espanyolistes els quals la seva missió passa per transmetre perplexitat, conformisme, unitat i com no, espanyolisme. Aquest és el fenomen més greu i desolador, que no deixen veure la realitat a la ciutadania catalana i seguint la seva política centralista i plegada d’interessos, treuen importància a les consultes d’independència i asseguren que l’independentisme no arriba ni al 20%. Amics i amigues, ja veiem que el tòpic: “l’enemic el tenim a casa” es compleix, i aquest està fent molt mal al nostre país. Cal obrir els ulls i posar en el mateix sac PP i PSC-PSOE, ja que com pateixen en primera persona a Euskadi, quan és hora d’unir-se, a aquests dos partits els és ben igual l’eix esquerra-dreta.

I quin paper hi juga el jovent en aquest panorama esperpèntic de regionalisme esgotador, incompetència del TC, menyspreu per la nostra llengua i cultura i un espoli fiscal continuat?

El jovent també és sensible al status quo actual, i m’atreviria a dir que els joves del berguedà encara en sortim més malparats de tot plegat.  Cal dir que en el Pla Local de Joventut de l’actual equip de CIU a l’Ajuntament de Berga es destacava que al 2004 els joves aturats representaven ja en el conjunt al voltant d’un 20%. Tanmateix, també és tant o més preocupant que d’aleshores els 6.067 joves ocupats, tan sols 3.808 treballin al municipi, fet que reflecteix la manca d’oportunitats existent a Berga i comarca.

Per tot això, i perquè sabem que la població jove és qui en un futur haurà de tirar el projecte de país endavant, Reagrupament té en el punt de mira el jovent, i ja ha elaborat una pauta d’objectius que seran prioritaris en la seva acció política:

 -          Millorar la sanitat pública i equiparar-la als mínims nivells de qualitat europeus.

-          Invertir en esport i educació física en els centres escolars

-          Facilitar l’accés a la cultura en tots els seus formats, millorant els preus i l’oferta dels espectacles i les exposicions.

-          Fer polítiques de conscienciació i difusió per fer arribar la cultura a aquells que n’estan més allunyats.

-          Lluitar contra la inflació en els preus de l’habitatge, tant el de compra com el de lloguer, per a que els joves, que de per sí tenen menys recursos que els adults, puguin emancipar-se.

-          Lluitar també perquè les hipoteques siguin raonables, més control sobre els bancs i immobiliàries.

-          Apostar per una universitat pública de qualitat en tots els aspectes, invertir en innovació i recerca, facilitar beques.

-          Lluitar contra els contractes-escombraria i treballar pe a que la incorporació dels joves al món laboral sigui més fàcil.

Aquests, són alguns dels punts que es troben en el projecte anomenat: Organitzant el nostre futur lliure aprovat pels associats recentment durant la Segona Assemblea. Projecte que podem trobar en la seva totalitat al lloc web de l’associació: http://www.reagrupament.cat

Be Sociable, Share!

5 Comentaris to “Reagrupament prioritza les polítiques de joventut”

 1. sylar

  I per fer-ho millor seguir sent espanyols i estan igual de malament que provar de poder-ho fer nosaltres lliurement no? Vinga va… Si no voleu l’independència digue-ho però no vinguis amb tonteries de l’experiència de la vida…

  #2164
 2. SUN

  En definitiva,aixo nomes comportaria benestar per la classe politica que es formaria amb el nou status de Catalunya,nomes s’ha de veure com s’amplia la plantilla amb il-lusionistes provinents d’altres sectors,que veuen un bon negoci en aquest camp.La gent que vam viure gairebe la meitat del segle XX i la part que portem del XXI encara recordem aquells venedors d’elixirs miraculosos.Els ciutadans del carrer,molts per desgracia a l’atur,continuariem caminant amb la pastanaga al davant.

  #2153
 3. Quim

  Aquest hipotètic Estat Català tindria les seves eines polítiques per combatre la crisi com déu mana, a més gestionaria el seu finançament públic i per tant, el govern de Catalunya podria decidir en què cal dedicar els diners que genera el nostre país.

  I tens raó, els problemes més greus no venen de Madrid, el problema més greu el tenim amb catalanets com tu que feu volar coloms contra les llibertats nacionals de Catalunya

  #2151
 4. alo

  Vaya mitin te as pegado tio,esto no se lo cree nadie.

  #2150
 5. SUN

  Aquest Hipotetic estat català,continuaria pertanyent a la UE i per tant continuaria mantenint l’euro com a moneda? Continuaria sent victima del lliure mercat i de la globalitzacio?Tornarien les multinacionals amb un panorama aixi?Les empreses que s’han hagut de tancar perque no poden competir amb les dels paisos emergents,tornarien a obrir? No feu volar coloms,els problemes mès greus no venen de Madrid.

  #2149

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.265 segons.