CiU demana a la Generalitat que declari els camins que porten a Castell de l’Areny, de Montclar i de Gisclareny com a carreteres

Política, Societat - 9:46   dilluns, 12 abril, 2010  per Lídia Cara

Diputats de CiU han presentat una proposta de resolució sobre els accessos a Gisclareny, Montclar i a Castell de l’Areny. Segons han exposat Oriol Pujol i Ferrusola, Portaveu, Montserrat Ribera i Puig i Josep Rull i Andreu, diputats del Grup Parlamentari de Convergència i Unió Les poblacions de Gisclareny, Castell de l’Areny i Montclar se senten menystingudes per la Generalitat i la Diputació. El motiu d’aquesta situació és que la seva única via d’accés als nuclis són camins rurals asfaltats de titularitat municipal. Es tracta de petits consistoris que no tenen prou recursos per mantenir-los. Alguns fa 15 anys que reclamen que aquestes vies siguin de titularitat o de la Generalitat o de la Diputació per garantir-ne una conservació i un manteniment correctes i que els treguin la neu quan neva.

Es va presentar al Ple del Parlament, un proposició de llei per modificar un article de la Llei de Carreteres per tal que aquesta qüestió quedés resolta, però es va denegar per que es va considerar que no era necessari modificar res ja que aquesta problemàtica ja estava resolta. Segons CiU, la Generalitat i la Diputació es passen el problema entre elles però no solucionen res i els tres accessos només sumen un total de 18 quilòmetres.

Des del departament de Carreteres de la Generalitat i des del Parlament s’afirma que, d’acord amb la nova Llei de carreteres de l’any 2009, aquestes vies han de passar a la xarxa local que gestiona la Diputació. Asseguren que només caldria que els ajuntaments afectats ho demanessin i que la Diputació les ha d’assumir sense més problemes ni requisits. A més, els seus tècnics consideren que, d’acord amb la normativa esmentada, que diuen que “és claríssima”, aquests camins es poden considerar carreteres, ja que són l’única via d’accés als nuclis urbans d’aquests municipis.

Per altra banda des del Servei de Carreteres de la Diputació diu que podrien assumir la gestió d’aquests camins sempre que siguin carreteres, consideració que diuen que ara no tenen. A més a més, asseguren que, per fer-se’n càrrec, la Generalitat els ho hauria de demanar.

En definitiva, segons afirma CiU, “es passen el problema de l’un a l’altre i el problema a dia d’avui, sense resoldre, per posar un exemple de la situació, el passat dia 8 de febrer, amb la nevada que va afectar Catalunya, Castell de l’Areny va passar 17 hores que estan sense llum i un dia i mig incomunicat, a Montclar els veïns es varen haver de netejar el camí del poble.”

Per aquest motiu el Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a que la Generalitat de Catalunya declari els camins que porten als nuclis principals de Castell de l’Areny, de Montclar i de Gisclareny com a carreteres i que, si és necessari, posi les mesures necessàries per a la seva catalogació com a “carreteres”.Que un cop declarats aquests camins com a carreteres, la Generalitat de Catalunya demani formalment a la Diputació de Barcelona que assumeixi aquestes carreteres dins la seva xarxa local i que aquestes accions es comencin a portar a terme l’endemà de la seva aprovació.

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.146 segons.