La Cup de Berga presenta el seu tercer informatiu

Política - 13:24   divendres, 12 març, 2010  per Lídia Cara

Font: http://berga.cup.cat/

La CUP de Berga ha presentat el tercer Informatiu.CUP “un cop acabat un any, el 2009, que ha suposat un salt qualitatiu importantíssim per a l’independentisme. Una iniciativa de la CUP d’Arenys de Munt va acabar desencadenant una mobilització sense precedents de la societat civil catalana en favor de la democràcia i el dret d’autodeterminació. La resposta de l’Estat a una consulta local va ser, com de costum, l’ús de la coacció i les amenaces: un amplíssim front nacionalista espanyol que començava pel PSOE i acabava per la Falange Española va intentar silenciar la població maresmenca. El resultat va ser el desafiament inusitat de centenars de pobles i ciutats catalanes: una expressió de desobediència civil amb la democràcia com a bandera. I la democràcia, allò amb què els espanyols s’han omplert la boca durant anys, ha resultat el seu taló d’Aquiles.

El debat sobre la independència de la nació catalana ha arribat a tot arreu i la Universitat Oberta de Catalunya va fer pública una enquesta en què el 50,3% dels catalans del Principat afirmaven que votarien a favor de la independència en un hipotètic referèndum.

També ha estat l’any en què la crisi econòmica ha fet més estralls i desenes de milers de conciutadans s’han vist privats del dret de treballar. Ha estat l’any en què hem vist com el govern del PSOE treia les castanyes del foc a bancs i constructors regalant-los milers de milions d’euros per tal que sortissin immunes de la crisi que han creat.

En aquesta saó, la CUP de Berga, un any més, ha estat el grup municipal que més ha treballat, que més propostes ha fet i que ha realitzat anàlisis més elaborades d’allò que s’ha anat plantejant al consistori berguedà. De tot aquest treball us en fem un breu resum a les últimes pàgines d’aquesta publicació.

També tenim el goig de presentar-vos una entrevista del periodista berguedà Carles Solà a Jaume Soler, que va ser durant cinc legislatures alcalde de la vila d’Arbúcies per la CUP i que ha esdevingut un referent de la política municipal de l’Esquerra Independentista.”

Be Sociable, Share!

Tags:

2 Comentaris to “La Cup de Berga presenta el seu tercer informatiu”

  1. Carlos

    Estic parat, de veritat, fa dos o tres anys no auria donat n duru per aquets i ara resulta que son els que amb menys fan mes.
    No entenc perque no s presenten a la generalitat.

    #2048

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.410 segons.