L’Ajuntament de Berga distribuirà contenidors de potassa per la ciutat

Fet divers, Societat - 21:01   dimecres, 10 març, 2010  per Redacció

Arbre trencat per la neu, al parc del Lledó de Berga.

Davant l’anunciada i imminent onada de fred i atesa l’actual situació de la ciutat de Berga, l’ajuntament ha decidit distribuir per diferents punts un seguit de contenidors amb potassa per tal que els ciutadans la puguin utilitzar per evitar la formació de glaç.

Paral·lelament, l’ajuntament ha fet una crida als conductors per tal que respectin els senyals de trànsit per facilitar els treballs de neteja, pels quals s’han mobilitzat un total de 31 treballadors municipals repartits en 6 equips i maquinària (dues pales llevaneus, un tractor, dos camions i una furgoneta). En total i fins a aquest dimecres s’han escampat 40 tones de sal, segons fonts municipals.

L’ajuntament ha fet saber que la Brigada Municipal, els jardiners i el personal de neteja de l’Ajuntament de Berga continua treballant intensament per deixar la ciutat el màxim neta possible de la gran quantitat de neu acumulada en carrers i places.

En aquests moments els serveis de manteniment de la ciutat estan treballant per netejar voreres, cruïlles de carrers i passos de vianants i el desplegament de màquines, esmentat ahir, està realitzant tasques per ampliar calçades dels carrers.

Des del consistori s’agraeix la col·laboració de comerciants i particulars en la neteja dels espais de la via pública que han contribuït molt satisfactòriament a recuperar la normalitat.

Segons els avisos rebuts per part del CECAT, en les properes hores es preveu una davallada important de les temperatures que dificultaran la neteja de neu i gel dels carrers de la ciutat.

Consells generals a la població davant onades de fred, nevades i glaçades:

• Si us trobeu a casa
- Com a prevenció, si viviu en cases aïllades o urbanitzacions reviseu l’estat de la teulada, el baixant de l’aigua i el sistema de calefacció, i aïlleu les entrades d’aire. Reviseu també les branques dels arbres (si són massa llargues cal podar-les).
- Feu un ús correcte dels sistemes de calefacció i desconnecteu els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Si s’escau, disposeu de suficient combustible.

• A l’exterior
- Si heu de sortir, abrigueu-vos bé i protegiu-vos sobretot la cara i el cap.
- En general, tingueu especial cura de la gent gran, nadons, malalts i persones amb mobilitat reduïda i eviteu que surtin de casa abans de les 10:00hores i per períodes perllongats.

• Al vehicle
- Porteu cadenes, llanterna i manta de viatge.
- Informeu-vos sempre de les previsions meteorològiques i de l’estat de la xarxa viària als mitjans de comunicació: TV, ràdio i internet.
- Eviteu agafar el cotxe, especialment de nit, i no viatgeu sol. En tot cas, viatgeu amb el dipòsit ple i informeu algú del vostre itinerari i de l’horari previst.
- Circuleu per les vies principals i autopistes. Augmenteu les precaucions en la conducció en funció de l’estat de la via.
- Si hi ha neu a la calçada, atureu el vehicle en un lloc segur i poseu les cadenes a les rodes motrius. Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Escolteu la ràdio i la televisió i consulteu els webs d’informació meteorològica i viària.

• Trànsit: Portal de la mobilitat: www.mobilitat.net
• Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit
• Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteo.cat
• Consells de seguretat: http://www.gencat.cat/interior/esc/riscos/neucat.htm

Recordeu, si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.220 segons.