Els Nans i els Gegants de l’Ametlla de Merola clouen l’exposició ‘Colònies industrials’ a Barcelona

Cultura - 18:07   dilluns, 8 març, 2010  per Redacció

Aquest diumenge 7 de març va cloure l’exposició ‘Colònies industrials’, que des del passat 1 de desembre es podia visitar al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona. En l’acte hi van participar els Gegants i els Nans de l’Ametlla de Merola.

L’exposició mostrava que era i com es vivia en una colònia industrial com a fenomen autòcton de la industrialització catalana i va ser coorganitzada pels Departaments de Cultura i Mitjans de Comunicació i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i el Col•legi de Periodistes de Catalunya.

L’objectiu de la mostra era explicar la vida quotidiana dels habitants de les colònies industrials, un fenomen únic i característic de la industrialització catalana al voltant dels rius Ter i Llobregat principalment, en el cas de les colònies tèxtils, i, també, al peu de l’explotació dels recursos naturals en el cas de les colònies mineres i metal•lúrgiques.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

10.958 segons.