L’alcalde de Gironella destitueix Mercè Font per un cobrament indegut

Política - 19:32   dilluns, 22 febrer, 2010  per Redacció
L'alcalde Ramon Costa llegeix la declaració davant els mitjans d'informació i alguns regidors de Gironella. Al seu costat, el secretari de política municipal d'ERC, Marc Sanglas.

L'alcalde Ramon Costa llegeix la declaració davant els mitjans d'informació i alguns regidors de Gironella. Al seu costat, el secretari de política municipal d'ERC, Marc Sanglas.

L’alcalde de Gironella, Ramon Costa, ha fet pública la tarda d’aquest dilluns la destitució de la primera tinent d’alcalde, Mercè Font, en haver-li perdut la confiança per “haver ordenat un pagament injustificat i haver faltat reiteradament a la veritat amb l’ànim de confondre l’opinió pública”.

Ramon Costa (ERC) ha cessat la regidora Mercè Font de totes les responsabilitats de l’equip de Govern, però ha manifestat la seva voluntat de mantenir l’actual pacte de govern amb CiU, cedint a la força nacionalista l’alcaldia en el darrer any del mandat municipal. La regidora destituïda, Mercè Font, encapçalava la llista de CiU i fins ara era la persona que hauria ocupat el càrrec de l’alcaldia a partir del proper 15 de juny i fins a final de legislatura.

La pèrdua de confiança de l’alcalde en la seva primera tinent d’alcalde ve donada pel cobrament per part d’aquesta d’una factura d’un proveïdor. Tal i com ha explicat l’alcalde, Mercè Font va ordenar que se li ingressés al seu compte el pagament d’una factura d’un proveïdor municipal, que segons ella ja havia liquidat. Això ho va fer el 30 de juny de 2009, període en què ocupava l’alcaldia accidental en trobar-se Costa de vacances. Posteriorment, el proveïdor en qüestió anava reclamant el pagament de la factura, amb l’amenaça de fer-ho públic. Finalment, Mercè Font va transferir al proveïdor l’import cobrat, el 13 de novembre, quatre mesos després, un període “del tot injustificable” segons l’alcalde. (podeu llegir la declaració íntegra de l’alcalde Ramon Costa al final d’aquest article, així com veure’n el vídeo en l’enllaç adjunt)

Una pregunta de l’oposició al darrer ple municipal sobre el cobrament de retribucions de Mercè Font va fer alertar els responsables municipals del cobrament indegut de Mercè Font.

La regidora destituïda, Mercè Font, no farà valoracions fins dimarts, després que el vespre de dilluns es reuneixi amb el grup i els militants de CiU de Gironella. Tot i així, Mercè Font ha comentat que no ha pogut ser present a la roda de premsa convocada per l’alcalde, que se’n va assabentar pels mitjans de comunicació i que, en qualsevol cas, va ser decisió personal seva no dimitir i esperar que, arribat el cas, la cessessin de les seves responsabilitats. A la declaració de l’alcalde davant els mitjans informatius sí que hi havia, entre altres, el segon regidor de CiU David Font que no ha fet declaracions.

Al costat de l’alcalde, durant tota la declaració, seia el secretari de política municipal d’ERC, Martí Sanglas, qui ha explicat que d’aquesta forma expressava el seu suport a la decisió de l’alcalde, subratllant la voluntat de mantenir el pacte de govern amb CiU.

Qui sí que ha fet declaracions ha estat el regidor del PSC Joan Torra, qui en certa manera va posar sobre la pista dels cobraments de Mercè Font. El cap de l’oposició ha valorat la destitució de Mercè Font esmentat que l’afer “s’ha solucionat de la manera que calia”, i ha afegit que “quan un regidor incorre en un fet crec jo que fins i tot delictiu, no hi ha altra solució que rellevar-lo del seu càrrec”. També ha recordat que el PSC havia demanat que s’obrís un expedient a Mercè Font pel fet d’haver cobrat retribucions de l’ajuntament sense justificació i estant de baixa laboral, i que aquest altre tema està encara pendent de resoldre. (Vegeu vídeo amb les declaracions completes de Joan Torra).

Declaració íntegra de l’alcalde de Gironella, Ramon Costa, cessant la primera tinent d’alcalde, Mercè Font

«Ramon Costa i Guinó, com Alcalde de Gironella vull posar en coneixement de la ciutadania i dels mitjans de comunicació, uns fets que afecten directament a aquesta Alcaldia, a l’equip de Govern, i especialment a la regidora Mercè Font.

El 27 de Gener de 2010 la Secretaria-Interventora em comunica que el partit Socialista de Catalunya ha entrat una instancia referent a les indemnitzacions i/o retribucions de la regidora Mercè Font, i manifesta que aquest no es el tema mes preocupant, i exposa un altre fet que, segons ella, considera més greu.

Des del departament de comptabilitat li han comunicat que la Regidora Mercè Font els va ordenar el pagament d’una factura d’un proveïdor que segons ella ja havia liquidat, no aportant però cap justificant que ho acredités, ordenant que fessin l’ingrés al seu compte personal.

Cal remarcar que la regidora no te competència per ordenar pagaments, aquesta competència es exclusiva de l’alcalde. Però executa l’ordre el 30 de Juny de 2009 període en que és alcaldessa accidental, per disposar l’alcalde d’un període de vacances (Decret d’alcaldia 48-2009). L’ordenament queda acreditat amb el manament de pagament signat per la alcaldessa en funcions Sra. Mercè Font.

En conèixer els fets, convoco una reunió amb la Secretària-interventora i el personal del departament de comptabilitat perquè se m’informi detalladament d’aquest afer.

Confirmen la informació rebuda i comenten que la situació s’ agreuja quan el proveïdor reclama el cobrament dies desprès d’haver fet la transferència al compte de la regidora.

Davant la i nsistència del proveïdor, des del departament de comptabilitat se li comunica que la factura ha estat pagada, i se li facilita el telèfon de la Regidora Mercè Font perquè es posin en contacte.

Havent transcorregut un temps considerable, el proveïdor manifesta que ha reclamat reiteradament el cobrament de la factura a la regidora Mercè Font i veient que no li dona cap resposta, li fa saber que, si en un termini breu no rep l’import que se li deu, denunciarà els fets als mitjans de comunicació.

En data 13 de novembre de 2009 la Sra. Mercè Font fa una transferència del seu compte al compte del proveïdor (segons el justificant que el proveïdor ens ha posat a disposició).

Des del 30 de juny del 2009 data en que va cobrar indegudament l’import de la factura, per motius desconeguts, fins al 13 de novembre de 2009 que paga al proveïdor, han transcorregut quatre mesos i mig. Fet del tot injustificable.

En base a aquestes dades, el dia 12 de febrer de 2010 signo el Decret d’alcaldia 07/2010. en el que sol·licito a Secretaria-Intervencio que emeti un informe del procediment a seguir vers aquests fets.

La Secretaria Interventora informa que cal obrir un expedient per reintegrament de pagaments indeguts. En data 15 de febrer signo el decret 08/2010 citant a la Regidora Mercè Font perquè procedeixi a retornar l’import de 477,55 euros a les arques municipals. Fet que es produeix el 17 de febrer de 2010.

Vull remarcar la meva sorpresa davant les recents declaracions realitzades per la Regidora Mercè Font als mitjans de comunicació, tergiversant els fets, faltant a la veritat, donant dades que no son certes, amb l’únic objectiu de minimitzar els fets i confondre la opinió publica.

També cal remarcar que no ha estat la regidora, com ella afirma, qui demana a aquest Ajuntament reintegrar els diners i resoldre l’afer a instancies pròpies, sinó que es a instancies de l’alcalde que s’inicia aquest expedient.

Valorada la gravetat dels fets, des de l’inici vaig creure convenient comunicar-ho al grup de Convergència i Unió. Hem mantingut diverses reunions per informar-los i comunicar-los quina es la posició de l’alcalde al respecte.

En base als fets exposats, que han quedat corroborats pel departament de comptabilitat i el proveïdor afectat, queda demostrat de forma objectiva, rigorosa i documentada el cobrament indegut de la Regidora Mercè Font.

Per això, MANIFESTO que, com Alcalde de Gironella he perdut la confiança en la persona de Mercè Font, per haver ordenat un pagament injustificat, i haver faltat reiteradament a la veritat amb ànim de confondre l’opinió pública.

Davant la gravetat dels fets, he pres la decisió de cessar a la primera Tinent d’alcalde Sra. Mercè Font i rellevar-la de les seves regidories, alliberant-la de tota responsabilitat en l’actual equip de govern.

Es voluntat però d’aquesta Alcaldia mantenir l’actual pacte de Govern i cedir a Convergència i Unió l’alcaldia en el darrer any d’aquesta legislatura, que per incompetència no pot recaure en la persona de la Sra. Font.

És feina de tots dignificar la política municipal, per això recordo als regidors de l’equip de govern i als regidors de l’oposició que no podem ser proteccionistes amb aquells que actuen de forma irresponsable, ni ser extremadament punyents utilitzant els mitjans de comunicació,(que també s’hi presten) amb un afany desmesurat de protagonisme.

Ni tots els alcaldes i regidors som juristes, ni coneixem en detall tota la normativa que regula les funcions de les administracions locals, d’aquí la figura obligada i tant necessària dels SECRETARIS-INTERVENTORS, ens hem de refiar d’ells i la seva professionalitat, davant del dubte, ells informen del que es correcte i del que no, del que s’ha de fer i com s’ha de fer. i com corregir el que s’ha fet incorrectament per rectificar-ho, i amb qüestió de matisos no acabaríem mai.

Hem de ser rigorosos amb les tasques del dia a dia, cal recordar que estem al servei de la nostra comunitat, que ho hem escollit lliurement, i aquest compromís ens obliga a un alt nivell d’exigència personal que no podem obviar.

Un món millor és possible, també en política.»

Be Sociable, Share!

Tags:

3 Comentaris to “L’alcalde de Gironella destitueix Mercè Font per un cobrament indegut”

 1. -
  - Espero que el pacte em CIU es porti a terme igual , ja que el pacte no es ba fer em el seu relleu , merçe font si no em ciu , tanbe esperem mols els votans de Ciu , que el comite comarcal digui lo que a de di ?????? i feu l´amor i no la gerra , per equestas miseratbles actuacíons visca el barça jajajaja

  #1881
 2. albert

  Hem sembla correcte la decisió de l´alcalde pero considero que ha sigut massa tard. Ara veurem com acaba tot aixó del pacte i sobretot com es dur a terme la compra del nou local del Consell Comarcal on també esta invulucrada la mateixa Regidora.

  #1880
 3. Ja era hora que es fes justicia , la justícia que la gent de Gironella es mereix. Ja ni ha prou de polítics botiflers , que volen fer veure que estàn al servei del poble quan en realitat nomès es mouent per interessos personals.Ara que , potser no es del tot just que nomès surti a la llum aquest afer. Segurament que trobariem uns quants polítics més a la nostre comarca que et prometen molt però al cap i a la fí els seus interessos personals fan que les seves promeses nomès siguin aixó , ” promeses i prou “

  #1879

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.129 segons.