L’Alt Berguedà explicarà els seus paisatges i la seva evolució a través de divuit miradors

Societat - 11:39   dissabte, 20 febrer, 2010  per Redacció

Una de les escultures dissenyada per Salvador Vinyes que s'instal·laran en un dels divuit miradors de l'Alt Berguedà. / Consorci de Turisme del'Alt Berguedà

Una de les escultures dissenyada per Salvador Vinyes que s'instal·laran en un dels divuit miradors de l'Alt Berguedà. / Consorci de Turisme del'Alt Berguedà

Berga (ACN).- El paisatge és un dels principals atractius del Berguedà, però aquest no es pot deslligar de la intervenció humana, que l’ha transformat al llarg de la història. Explicar aquesta interelació és l’objectiu d’una nova iniciativa turística que posarà en marxa el Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà. El projecte consisteix en crear divuit miradors des dels quals es pugui explicar el paisatge i la seva relació amb l’home. Per fer-ho s’hi instal·laran escultures de ferro de dos metres d’alçada que inclouran uns textos explicatius adreçats a adults i a infants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que durant el recorregut, els visitants facin parada en els recursos turístics de la comarca.

Aquests divuit miradors han de servir per explicar la natura, el romànic, el pas de Gaudí per la comarca, tradicions com la Fia Faia o l’agricultura de muntanya, parlar del Llobregat com a eix de comunicació, de la població disseminada en massies, del Pedraforca, de l’estada de Picasso a Gósol, de geologia, de l’embassament de la Baells, del naixement de l’esquí als Rasos de Peguera, del Santuari de Queralt, dels bolets i la ramaderia de muntanya, de bruixes, del tren o de la presència dels dinosaures a Fumanya.

Els divuit miradors s’instal·laran a Vilada, Sant Jaume de Frontanyà, La Pobla de Lillet, Sant Julià de Cerdanyola, Bagà, Gisclareny, Saldes, Gósol, Vallcebre, Cercs, Castellar del Riu, Berga, La Nou, Borredà, Guardiola de Berguedà, Fígols, Capolat i Castell de l’Areny.

Els miradors s’identificaran amb una escultura de dos metres d’alçada dissenyada per Salvador Vinyes. Cada escultura contindrà dos textos informatius, un adreçat a adults i un altre pensat per a infants redactat de forma diferent per fer més entenedora l’explicació. Totes les escultures seran iguals, tot i que es distingiran per algun motiu o element que identifiqui el concepte que es vol explicar. Només hi haurà un indret on la imatge de l’escultura serà diferent, concretament a Fumanya, a Fígols, on es substitueix la figura de ferro per la d’un dinosaure.

La idea, explica la gerent del Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà, Rosa Colomer, és que els visitants facin la ruta en cotxe. De fet, els divuit miradors estan situats en llocs accessibles en vehicle, excepte el de Gisclareny, on caldrà fer una caminada de cinc minuts. L’objectiu és que a partir de cadascun dels miradors, els turistes es puguin interessar per visitar els recursos turístics de l’entorn.

En aquests moments, el Consorci està treballant en el disseny d’alguna proposta lúdica que incentivi els visitants a acostar-se a establiments turístics o bé a equipaments visitables, com els museus de la zona.

El projecte té un cost de 66.862 euros i està previst que estigui en funcionament a partir del mes de juny, per a la pròxima temporada d’estiu.

Be Sociable, Share!

Tags:

1 Comentari to “L’Alt Berguedà explicarà els seus paisatges i la seva evolució a través de divuit miradors”

  1. ¡¡¡¡¡¡Con o tingueu tot mirat , aneu a castellar de n´hug , no necesita mirado mes de 300.000 mil visitans el any 2oo9,una altre forma de veure i fer turime ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    #1878

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.398 segons.