Medi Ambient i sis ajuntaments estudien la viabilitat d’un o diverses centrals de biomassa al Berguedà

Societat - 19:47   dimecres, 20 gener, 2010  per Redacció

Berga (ACN).- El Departament de Medi Ambient de la Generalitat gestiona actualment una superfície de 14.671 hectàrees de boscos de la comarca del Berguedà. Des de fa mesos, en aquesta comarca es parla de projectes per treure’n un rendiment energètic i fins i tot hi ha hagut una proposta d’una empresa privada que volia construir una central a tocar de Berga que es va rebutjar perquè la ubicació no era la més adequada. Aquest dimecres, el Departament de Medi Ambient i sis ajuntaments de la comarca han signat un protocol de col·laboració per fer un estudi de viabilitat de la creació d’un o de diversos centres de biomassa. El treball està previst que determini quines són les millors ubicacions.

L’acord l’han signat la directora general del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Núria Buenaventura, i els alcaldes de Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol i Saldes. El protocol estableix que el Departament farà un estudi de viabilitat per a la possible creació de centrals de biomassa que, al mateix temps que permeten netejar els boscos i reduir-hi, per tant, el risc d’incendis, produeixin un rendiment econòmic en forma d’energia elèctrica o tèrmica, a banda de l’oportunitat de crear llocs de treball.

El treball es durà a terme durant aquest any 2010 i tindrà en compte l’aportació de biomassa que es pot fer des dels boscos públics que pertanyen a aquests ajuntaments i els que són propietat de la Generalitat. En total sumen una superfície de 14.671 hectàrees. Sense comptar les que són propietat de la Generalitat, 3.219 són a Bagà, 416 a Berga, 653 a Cercs, 1.438 a Gisclareny, 2.330 a Gósol i 3.206 a Saldes.

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha explicat que l’estudi també farà propostes sobre quina és la millor ubicació tenint en compte aspectes com l’impacte ambiental o la proximitat d’infraestructures destinades a l’aprofitament energètic que s’obtingui de la instal·lació. El treball servirà alhora per conèixer quines dimensions hauria de tenir la central per poder funcionar les 24 hores del dia cremant biomassa procedent dels boscos del Berguedà.

Gendrau ha destacat l’acord al qual s’ha arribat entre els sis municipis i el Govern. En aquest sentit ha posat de relleu que aquest tipus d’acord s’haurien de repetir en d’altres projectes d’abast comarcal.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , ,

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

2.246 segons.