La 2a edició del Concurs de Clipmetratges obre les seves portes als vídeos dels centres escolars.

Cultura - 10:46   dimecres, 28 octubre, 2009  per Redacció

ClipmetratgesEn el marc dels dies internacionals contra la Fam i la Pobresa, Mans Unides i la revista Secundèria presenten el concurs de clipmetratges (videos d’1 minut) “El teu punt de vista pot canviar el món”, que està organitzat com acció d’informació i conscienciació sobre els Objectius del Mil•leni (ODM): sobre l’ODM 1 (Eradicar la fam i la pobresa extrema) i l’ODM 7 (Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic), objectius que protagonitzen la campanya d’aquesta ONG en el 2009 i 2010, campanya que coincideix amb el 50 aniversari de l’entitat.

El concurs de clipmetratges (vídeos d’1 minut) de Mans Unides “El teu punt de vista pot canviar el món”, que enguany presenta la 2a edició, convoca per primera vegada una categoria centrada exclusivament en vídeos fets per alumnes dels centres escolars de Catalunya.

http://www.concursvideomansunides.org

La web 2.0, el fenomen youtube i l’expansió de les xarxes socials han democratitzat la creació audiovisual. Actualment tots els ciutadans podem crear vídeos i fer una difusió potencialment massiva a través de Internet. Amb el concurs de clipmetratges “El teu punt de vista pot canviar el món” proposem als joves que prenguin part en la campanya de sensibilització de Mans Unides per eradicar la fam i la pobresa extrema i per prevenir el canvi climàtic i apostar per un desenvolupament sostenible, donant el seu punt de vista a través dels seus vídeos.

En aquesta acció col•laboren altres ONGs com Justícia i Pau i Vols (Voluntariat Solidari), el portal CanalSolidari.org i la revista Secundèria. Diversos mitjans de comunicació líders de Catalunya com ara TV3, Catalunya Ràdio, La Vanguardia, XTVL, COMràdio, etc. donen suport a aquest concurs.

Es pot participar al concurs “El teu punt de vista pot canviar el món” entre el 22 d’octubre de 2009 i el 28 de febrer de 2010 en 3 terminis d’entrega. Es tracta de crear i enviar clipmetratges d’1 minut de duració dels diferents temes que es proposen. La participació pot ser individual o col•lectiva i es pot presentar més d’una obra per individu o col•lectiu. En concret, es poden presentar un màxim de tres clipmetratges per cadascun dels tres temes del concurs.

Els temes proposats i els terminis d’entrega de cadascun d’ells són:

-Eradicar la fam i la pobresa extrema: des del 22 d’octubre fins al 30 de novembre de 2009.

Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic: des de l’1 de desembre de 2009 fins al 15 de gener de 2010.

-Relació dels dos objectius anteriors: pobresa i medi ambient: des del 16 de gener fins al 28 de febrer de 2010.

El jurat està presidit per cineastes de prestigi com Jaume Balagueró, director de “Rec” i “Rec 2” i Santiago Zannou, premi Goya 2009 al millor director novell per “El truco del manco”, entre d’altres.

L’entrega del premi al millor clipmetratge de centres escolars (uns dies d’esquí a la Vall de Núria per a tota la classe), patrocinat per Ferrocarrils de la Generalitat FGC, tindrà lloc a finals de març de 2010 a l’auditori del CaixaFòrum.

Hi ha dos premis, un per cadascuna de les dues categories de les votacions. Per una banda, el premi per part del jurat consisteix en una càmera de vídeo professional Sony HVR-A1E, amb un complert conjunt d’accessoris i, per l’altre, per al premi de votació popular, Spanair ofereix un viatge a Gàmbia per a dues persones. L’entrega dels premis tindrà lloc a finals de març de 2010 a l’Auditori del CaixaFòrum.

També hi ha una categoria del concurs, dirigida a centres educatius de Catalunya. El premi al millor clipmetratge de centres escolars (uns dies d’esquí a la Vall de Núria per a tota la classe), està patrocinat per Ferrocarrils de la Generalitat FGC.

http://www.concursvideomansunides.org

Mans Unides és una ONG que treballa des de 1960 pel desenvolupament dels països del Sud. Les seves dues línies de treball són el finançament de projectes als països empobrits del Sud i la sensibilització al Nord a través d’activitats diverses i material educatiu. Mans Unides finança cada any uns 800 projectes a més de 60 països empobrits.

Més informació a www.mansunides.org

Daniel Ortiz dortiz@mansunides.org Tel: 93 487 78 78

http://www.concursvideomansunides.org

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.281 segons.