L’ajuntament de Berga acorda donar suport a una consulta cívica independentista

Política - 22:02   dimecres, 16 setembre, 2009  per Redacció

CiU, CUP i ERC han votat a favor de la moció. A la dreta, el banc buit del PSC.

CiU, CUP i ERC han votat a favor de la moció. A la dreta, el banc buit del PSC.

El ple de l’ajuntament de Berga ha aprovat el vespre d’aquest dimecres donar suport a l’organització d’una consulta sobre la independència a les entitats cíviques que l’organitzin. Els grups de CiU, la CUP i ERC han votat afirmativament aquesta proposta, un cop introduïda l’esmena que no fos l’ajuntament qui organitzés al referèndum, com proposava inicialment la moció de la CUP. L’acord pres pel Ple determina únicament el suport de l’ajuntament a l’entitat o teixit d’entitats que finalment organitzi la consulta. Els regidors del PSC no han assistit al Ple “per no formar part d’un acte de propaganda política encoberta”, mentre que el regidor no adscrit, Josep Saña, ha votat negativament la moció perquè contravenia la constitució. A partir de la propera setmana, una comissió gestora coordinada per Abel Caldera (CUP) s’encarregarà d’aglutinar les entitats que participaran en l’organització de la consulta.

Una hora abans de començar el Ple, el PSC ha expressat la seva intenció de no assistir-hi. No consideren urgent el tema a debat, ni per Berga “ni tampoc ho hauria de ser per a l’ajuntament”. També han volgut remarcar que la proposta de consulta te un orígen polític, i ho han qualificat de “frau a la ciutadania” perquè fins ara “cap entitat ha manifestat públicament la intenció d’organitzar la consulta popular”, cosa que, si passés, el PSC ho consideraria “del tot legítim i netament democràtic”. EL PSC s’ha manifestat federalista i ha acusat el moviment independentista de voler dividir el catalanisme polític entre els partidaris de la independència i els que no.

Un cop començat el ple, l’alcalde ha volgut deixar constància de l’absència “no justificada” dels regidors del PSC, que segons Juli Gendrau “incompleixen les seves obligacions com a regidors”. Després d’introduir la proposta perquè la moció sigui en el sentit que l’ajuntament doni suport a la consulta en lloc d’organitzar-la directament, Gendrau ha acusat el PSC d’actuar de mala fe, ja que en el ple de la setmana passada van demanar que s’ajornés l’aprovació d’un crèdit per pagar els proveïdors per tal d’estudiar-s’ho millor, i en el ple extraordinari d’aquest dimecres, es van oposar a que hi constés també aquell punt de l’operació financera, tot plegat per finalment no ser-hi. El PSC ha rebut també crítiques fortes per part de la CUP: “són ells qui amb les seves lleis estan impedint que el poble s’expressi amb llibertat”. L’esmenta introduïda per CiU a la moció també condemna “l’intervencionisme de l’Estat en concret en les figures del delegat del govern a Catalunya ,el Sr. Joan Rangel, i l’advocat de l’Estat,el Sr. Jorge Buxadé”.

La sala de sessions de l’ajuntament estava força plena, amb molta més assistència que de costum, tant pel que fa al públic en general com a la presència de mitjans de comunicació.

Be Sociable, Share!

Tags:

5 Comentaris to “L’ajuntament de Berga acorda donar suport a una consulta cívica independentista”

 1. ei

  És cert que els polítics tenen la feina assegurada. Alguns només han d’anar al ple un cop al mes, i com hem vist els del PSOE ni això fan.

  #567
 2. Pere

  Totalment d’acord amb a la suma, però fer un proposta per què el Senyors de Madrid dicideixen el contrari, val més treballar pels problemes greus de la ciutat que desviar per els altres llocs..
  podeu fer un proposta sobre la creació de llocs de treball? … OH! deu ser que els politics tenem la feina assegurada…

  #566
 3. Carles

  El PSOE no van tenir collons d’anar al ple perquè els feia vergonya anara a defensar els arguments de la Falange.

  Aquests volen representar Berga? I es fan caca quan algú treu el debat del seu guió?

  #564
 4. ei

  Si si tu ho has dit, poca feina, en canvi els del PSOE en tenien molta, no: Impossible perdres el partit del Barça. Va que la poca feina la deus tenir tu. Amb aquesta actitut del PSOE segur que algun dia ja serem independents ja.
  Crec que t’etivoques amb els innovadors, la CUP d’Arenys, és la quina va impulsar la consulta al ple, llavors els no innovadors potser són els altres. A més que importa qui és el primer, el que importa és la suma.

  #561
 5. Pere

  POCA FEINA TENIU.. I sobre tot, copiar les idees d’altres…POC inovador per part de la CUP..

  #559

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

10.941 segons.