El Berguedà analitza les necessitats en els serveis a les persones per crear ocupació en aquest sector

Economia, Societat - 16:59   dimarts , 4 agost, 2009  per Redacció

Berga (ACN).- Quinze ajuntaments berguedans, el Consell Comarcal, l’Associació d’Empresaris, el sindicat UGT i el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà treballaran conjuntament per elaborar un mapa de serveis a les persones que hi ha a la comarca. Aquesta diagnosi ha de servir també per detectar les necessitats en atenció a les persones dependents i per elaborar un pla d’acció que coordini iniciatives ja existents en aquest àmbit. Aquestes accions s’emmarquen en el programa ILOQUID de la Diputació de Barcelona, que pretén crear ocupació en aquest sector. La fase d’anàlisi del projecte es desenvoluparà durant aquest any, mentre que les accions que se’n derivin s’executaran entre els anys 2010 i 2011.

El projecte ILOQUID té com a finalitat dinamitzar els serveis d’atenció a les persones, un dels sectors econòmics que està previst que en el futur sigui generador d’ocupació. Segons Laura Seuba, tècnica del Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà, a la comarca ja s’han dut a terme algunes accions en aquest àmbit, però aquest projecte permetrà conèixer amb exactitud quantes experiències hi ha en funcionament i coordinar-les.
El primer pas per desenvolupar el programa ha consistit a constituir la Mesa del Projecte, que integren l’Associació d’Empresaris del Berguedà, el Consell Comarcal, el sindicat UGT, el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà i els ajuntaments de Bagà, Berga, Borredà, Castellar del Riu, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet i Puig-reig.
A banda dels ajuntaments que formen part de la Mesa, el projecte implicarà també els ajuntaments d’Avià, Cercs, l’Espunyola, la Nou de Berguedà, Olvan, Saldes i Sant Julià de Cerdanyola. Està previst que més endavant s’hi puguin afegir nous ajuntaments i altres agents socials de la comarca.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

10.971 segons.