El Patronat de la Patum valora positivament la festa d’aquest any i renova una part dels seus membres

Festes - 9:35   dimarts , 7 juliol, 2009  per Redacció

Els vestits nous dels Gegants, ben valorats

Els vestits nous dels Gegants, ben valorats

Segons ha fet saber fonst del Patronat de la Patum en la reunió que aquest organisme va celebrar divendres passat, es va fer la valoració del desenvolupament de la festa d’aquest any. El resultat d’aquesta valroació va ser “molt positiva”.

Entre altres fets, es va destaca que durant els passacarrers, les Maces iniciaven el salt quan veien arribar els Gegants, sense esperar que aquests fossin ja a lloc, la qual cosa va agilitzar els passacarrers de dimecres i dissabte i va permetre que s’acabessin una hora més d’hora que l’any anterior.

Així mateix, el Patronat va valorar positivament la roba ignífuga estrenada aquest any per les Guites i els guitaires i pels Plens de la Patum infantil. També va merèixer satisfacció el resultat provisional i l’efecte causat pels nous vestits dels Gegants.

Com a elements negatius, es va destacar el fet que van entrar porrons de vidre a la plaça i que, en general, als salts de Plens s’acumulen molts Plens a la zona de sota els músics.

Pel que fa a la renovació de membres del Patronat, tal i com marquen els estatuts del Patronat es va renovar una part dels seus membres. Després de les deliberacions pertinents, cessen del Patronat com a caps de colla, Carles Prat i Navarro i Jaume Casadesús i Torrents, i són substituïts per Ramon Prat i Serra i Joan Prat i Navarro. També cessen, com a patumaires proposats pels caps de colla, Josep Freixa i Ñaco i Lluís Perarnau i Ripoll, i són substituïts per Sergi Muntaner i Rafart i Maria Queralt Cortina i Guitó. També cessa, com a patumaire proposat per l’Ajuntament, Jordi Culell i Gonfaus, si bé l’aprovació del nom del seu substitut s’ajorna fins a la propera reunió del Patronat.

Altres aspectes tractats en la darrera reunió del Patronat van ser donar suport a la proposta de Canal Taronja Berguedà de demanar al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya la concessió d’una llicència per poder emetre en Televisió Digital Terrestre. També es va informar que l’organització de la Capital de la Cultura Catalana ja ha nomenat els 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra entre els quals es troba, per la seva condició d’Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, La Patum. Davant la petició de la Capital de la Cultura Catalana de buscar una data per fer el lliurament oficial del reconeixement, s’acorda proposar el mes de novembre coincidint amb l’aniversari del Patrimoni de la Humanitat.

A instància dels vestidors de Plens es va acordar que a l’hora de renovar els vestits dels Plens per la nova roba ignífuga en comptes de 100 vestits se’n facin 200, la qual cosa permetria guanyar temps a l’hora de vestir-los.

Finalment, els diferents caps de colla de La Patum van elevar al Patronat la llista de persones que han col·laborat amb les seves respectives comparses de cara a elaborar la base de dades que en el futur ha de regular el lliurament de Títols de Patumaire i de Patumaire d’Honor.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.353 segons.