Els “Quatre Fuets” peten fort i clar

Festes - 21:21   diumenge, 7 juny, 2009  per Redacció

Els Quatre Fuets

Encenent els Quatre Fuets

Encenent els Quatre Fuets

Quan es fuets es fabricaven artesanalment a Berga, uns pocs dies abans del Corpus se n’encenien alguns a les masses per comprovar com cremaven i si petaven prou fort. Aquesta provatura va quedar incorporada al programa regular de la festa, i ara, el diumenge abans de corpus, a les 8 del vespre es fan dos salts de maces i dos més de la patum infantil, malgrat que ja no sigui tan necessari comprovar l’efectivitat dels fuets.

És el primer acte de foc de Patum en el calendari festiu patumaire, i no en va, aquest diumenge, la plaça Viladomat s’ha omplert de gent, sobretot berguedanes i berguedans, acudint a la cita inajornable dels quatre fuets.

Un cel gris plom amenaçava pluja, i molta gent recordava el fort xàfec caigut l’any passat al dia dels quatre fuets. Però la negra nuvolada no ha desencadenat res, els fuets han petat magníficament i la festa ja no te marxa enrere.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.226 segons.