La Banda del Memorial omple la plaça en el Concert de Patum d’aquest dissabte

Festes, Música, Societat - 22:35   dissabte, 6 juny, 2009  per Redacció

Sergi Cuenca, des de la barana, dirigint diferents grups de músics escampats per la plaça, en un moment del concert.

Sergi Cuenca, des de la barana, dirigint diferents grups de músics escampats per la plaça, en un moment del concert.

Noves i velles melodies, de Patum i de clàssics d’arreu del món, amb acordions inclosos, han protagonitzat aquest vespre la música de la Patum redissenyada, de la mà de Roger Belmonte i Sergi Cuenca i, naturalment, la Banda del memorial formada, bàsicament per alumnes de l’Escola de Música de Berga.

La plaça de Sant Pere s’ha omplert a vessar, amb totes les cadires ocupades i molta gent dreta. La primera part ha estat protagonitzada pels acordions, un instrument de profunda arrel i tradició però fins ara no vinculat a la Patum. En aquesta ocasió, les melodies patumaires s’han combinat amb músiques d’arreu del món en un viatge que, començant pel Ball de l’Àliga ha acabat, altra volta, a la Patum, havent passat per clàssics de tots els continents.

Com no podia faltar, l’olor de pólvora també s’ha deixat sentir, conjuntament amb els repics del tabal autèntic, en una original representació en la que, després d’arribar el tabal a l’escenari, diferents grups de músics tocaven melodies diverses escampats per la plaça, per anar-se a trobar dalt de l’escenari. Un espectacle original, curiós i ben eleborat.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.194 segons.