La millora de la relació de Berga amb els Mossos després del cas Isanta va facilitar l’operació antidroga de l’octubre

Societat - 9:11   dissabte, 3 gener, 2009  per Redacció

L´intendent dels Mossos d´Esquadra a la Regió Policial Central, Miquel Esquius.

L´intendent dels Mossos d´Esquadra a la Regió Policial Central, Miquel Esquius.

Berga (ACN).- El cas Isanta va ser un ‘punt d’inflexió’ en les relacions entre els Mossos d’Esquadra i la societat berguedana. Així ho ha afirmat l’intendent de la Regió Policial Central dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, que diu que a través del treball que es va fer arran de la creació de la Plataforma per la Convivència es va acabar amb la crispació existent i es va restablir la confiança en el cos. Això es va traduir en un bon traspàs de la informació sobre fets delictius, darrera la qual hi ha èxits policials com la detenció de disset persones el passat mes d’octubre a Berga i Vic en una operació antidroga. Actualment, afirma les relacions entre el cos i la resta de la societat, s’han normalitzat.

Va ser a partir del cas Isanta que el cos dels Mossos d’Esquadra va apostar per una campanya d’acostament a la població per acabar amb la crispació que va generar aquell assassinat. La Plataforma per la Convivència, constituïda en aquell moment, va convertir-se en un espai de diàleg i d’intercanvi d’informació amb els representants de la societat civil, diu Esquius, que afirma que aquesta millora de les relacions ha permès obtenir informació suficient per posar en marxa l’operació antidroga que el mes d’octubre va suposar la detenció de disset persones a Berga i a Vic.

Aquest canvi de rumb en les relacions amb els Mossos d’Esquadra va permetre al cos rebre molta informació sobre suposats delictes relacionats amb el tràfic de drogues. Això, diu Esquius, va suposar l’obertura d’una investigació ‘llarga’, que es va perllongar durant un any pel que fa a la recollida d’informació i que va culminar amb les detencions. Dels 17 detinguts, set són a presó preventiva per decisió judicial.

Be Sociable, Share!

Tags:

Opina

Més Notícies: ACN Comarques

El Berguedà és notícia a www.bergactual.com | El diari per al Berguedà | notícies Berguedà | Berga

1.311 segons.